Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що дає розміщення відгуків в інтернеті?

Багато підприємців задаються питанням: навіщо потрібно створення сайту і розміщення відгуків в інтернеті? Начебто компанія вже відкрита, клієнти є, справа приносить прибуток. Якщо ви не хочете отримати нових клієнтів і збільшити свій дохід, то ця стаття не для вас. А якщо збільшення продажів - ваша мета, то в цій статті ви знайдете багато корисної інформації.

Компанія BrightLocal провела дослідження, яке показало, що 88% людей читають відгуки в інтернеті, перш ніж замовляти продукту або послуги. Завдяки коментарям інших покупців, у людини складається власне уявлення про товар і магазин. Навряд чи клієнт стане купувати фарбу для волосся, про яку в інтернеті немає жодного хорошого слова.

Але і наявність тільки позитивних відгуків не викликає довіри - це підтвердили 44% людей, які брали участь в опитуванні. Покупці знають, що компанії купують відгуки, тому довіряють тільки тим коментарям, в яких детально розкриті всі плюси і мінуси товару або організації.

Для того, щоб зробити висновок про продукт або послугу, людині потрібно прочитати 10 відгуків. Так вважають 85% покупців. Це в черговий раз підтверджує, що розміщення відгуків в інтернеті - необхідний захід для залучення нових клієнтів. Важливо стежити за тим, щоб позитивні коментарі про вашу компанію з'являлися регулярно і на різних ресурсах: форумах, в соціальних мережах, на картах та інших інтернет-ресурсах, а також изучайте отзывы тут вже зараз.

Розміщення відгуків в інтернеті від задоволених клієнтів

Ви хочете збільшити продажі і знайти нових клієнтів, але в інтернеті про вас ніхто не знає? Ми запропонуємо три способи для просування компанії в мережі за допомогою позитивних відгуків і коментарів.

Спосіб №1. Розміщення відгуків в інтернеті від реальних клієнтів. Якщо ви вже давно працюєте і встигли набрати велику клієнтську базу, цей спосіб вам підійде. Зверніться по допомогу до своїх покупців: зробіть розсилку по sms, e-mail або зверніться особисто. Оголосіть про те, що у вашій компанії проходить акція, і за кожен позитивний відгук в інтернеті ви даруєте знижки або подарунки. Для участі в акції потрібно скинути скріншот або посилання на відгук. Подібна хитрість точно спрацює! Заради того, щоб отримати знижку в магазині, покупці напишуть інформативні відгуки на декількох ресурсах. Таким чином, про вашу компанію почнуть говорити, і ви отримаєте нових клієнтів.

Спосіб №2. Цей спосіб підійде для компаній, які почали працювати тільки недавно. У підприємців відразу постає купа питань: де шукати клієнтів, де розміщувати рекламу, як розповісти про себе і т. д. Інтернет стане хорошим помічником в просуванні вашої фірми. Ви можете замовити розміщення відгуків в інтернеті у спеціалізованої фірми. Копірайтери напишуть докладні відгуки про продукт і компанію, при необхідності докладуть фотографії та вкажуть свої контактні дані. Чим більше позитивних коментарів про вас - тим більше потенційних клієнтів, які бажають розпочати співпрацю з вами. Через деякий час ви перестанете купувати замовні відгуки, і їх місце займуть справжні коментарі від покупців.

Спосіб №3. Розміщення реалістичних відгуків. Не всі покупці довіряють звичайним відгуками на форумах, в соціальних мережах і на інших сайтах. Для того, щоб коментарі були більш достовірними, розміщуйте їх в різних форматах. Запишіть відеоролик, на якому задоволений клієнт розповість про всі переваги компанії. Попросіть ваших клієнтів роздрукувати відгуки на фірмових бланках з печаткою, і розмістіть їх на сайті. Викладайте відгуки з фотографіями і докладним описом продукції. Активно беріть участь в обговореннях в соціальних мережах, намагайтеся вирішити проблему кожного клієнта. Так люди будуть відчувати зворотний зв'язок, а значить захочуть працювати з вами.

З негативними відгуками стикається кожна компанія. Їх пишуть усі, кому не лінь: конкуренти, колишні співробітники, незадоволені клієнти. Але не варто боятися таких коментарів і ігнорувати їх. Постарайтеся відповісти автору чітко, злагоджено і без емоцій. Запитайте підтвердження його слів. Якщо вина лежить на вас, не соромтеся публічних вибачень. Це допоможе швидко вирішити проблему і підвищити лояльність інших клієнтів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь