Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати шпаклівку?

Шпаклювання - один з етапів підготовки основи, використовується для згладжування нерівностей. Після нього приступають до робіт з фінішним покриттям. До вибору шпаклівки потрібно підійти з повною відповідальністю. Досвідчений будівельник за допомогою шпаклівки може довести нерівну стіну до досконалості. Шпаклівки можуть застосовуватися як для суцільного покриття стін або стель перед фарбуванням або наклеюванням шпалер, так і для оброблення швів, нерівностей, штроб або тріщин.

Склад шпаклівок включає два головні компоненти - наповнювач і сполучний елемент. Наповнювачем служить пісок дрібної фракції, доломітове борошно або крейда. В'яжучий елемент як би «склеює» частинки крейди або піску один з одним. В якості в'яжучого елемента використовується оліфа, спеціальні клеї, гіпс, цемент. Додатково додаються інгібітори, засоби для боротьби з грибком, добавки проти утворення грудок. Якщо ви хочете купить шпаклевку в Харькове, то рекомендуємо перейти за даним посиланням.

Для внутрішніх і фасадних робіт необхідні різні види шпаклівок. Важливо знати, що буде оброблятися: гіпсокартон, цементна поверхню або штукатурка з гіпсу. Для вибору типу шпаклівки мають значення наступні роботи - клейка шпалер, нанесення фарби або використання декоративних матеріалів. Товсті вінілові шпалери краще приховують навіть глибокі тріщини. При цьому витрата шпаклівки значно менша, необов'язково наносити товстий шар компонента на поверхню.

Основними типами шпаклівок є:

  1. стартові (вирівнюють поверхню);
  2. фінішні (декоративні);
  3. універсальні.

По складу вони поділяються на:

  1. цементні;
  2. гіпсові;
  3. полімерні (сюди відносяться акрилові, латексні і полімерцементні склади).

Крім цього, шпаклівки можуть бути сухими і у вигляді готових до застосування сумішей.

На першому етапі після штукатурних робіт або установки гіпсокартонної системи застосовуються стартові шпаклівки. Вони мають більшу зернистість і адгезію до різних матеріалів. Тому ними легко закрити нерівності і тріщини. Товщина шару стартової шпаклівки варіюється від 3 до 12 мм. Для цієї мети можуть застосовуватися і універсальні суміші.

Невиправлені «помилки» стартової обробки, виправляється фінішним розчином. Значно поліпшується адгезія, надійність і міцність виконаної роботи в цілому. Досягається максимальна гладкість основи. Даний розчин використовується в завершальному етапі ремонтного процесу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь