Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як придбати товар на Allegro: лайфхак для іноземців

Польський аукціон або інтернет-магазин під назвою Allegro відомий своїм широким вибором товарів і низькими цінами. Однак багато хто помилково вважає, що замовити з нього товари без витрат на послуги посередників не реально. Ми розповімо про простий, перевірений на практиці, спосіб, який дозволить з легкістю робити покупки на вищевказаному сайті навіть іноземцям.

Отже, щоб замовити і отримати товар з польського інтернет-магазину або аукціону без посередників, необхідно скористатися послугою терміналів автоматизованої доставки «InPost» або так званою системою доставки товару через Paczkomat.

Що це таке?

Paczkomat - це сучасний спосіб доставки посилок і листів по Польщі. Пачкомати працюють без вихідних, без свят, 24 години на добу, а видача посилок відбувається автоматично, без участі людей. Зовні Пачкомат нагадує кілька поштових скриньок, з'єднаних в одне ціле. У центрі розташований сенсорний екран з клавіатурою і банківським терміналом. До речі, через Пачкомат можна не тільки отримати, але і відправити посилку. Багато їх підписані назвою магазину, як Komputronik. Таким чином, клієнт цих магазинів вже заздалегідь знає, з яким Пачкоматом він буде вести роботу. Єдиний невеликий мінус цього пристрою лише в тому, що комп'ютер Пачкомата має польську і англійську мовну підтримку.

Де шукати?

Пачкомати розташовані буквально по всій Польщі, в самих різних її містах. Знайти їх можна біля торгових центрів, просто на жвавій вулиці. Взагалі, у системи «InPost» є свій власний сайт, на якому зазначено розташування всіх Пачкоматів. Так що знайти їх в потрібному для вас польському місті не складе труднощів.

Как зробити замовлення?

Отже, в потрібному вам інтернет-магазині або на аукціоні робите покупку і вибираєте спосіб доставки «Paczkomat». Вам потрібно буде вибрати конкретний пункт отримання посилки, куди буде доставлено замовлення. Далі вказуєте свою електронну поштову скриньку, номер польського мобільного телефону, якщо він є. Вигадувати «лівий» номер не радимо. Якщо ви будете використовувати чужий номер телефону, може так вийти, що він належить негативній людині, яка при бажанні зможе без проблем отримати вашу посилку замість вас, адже аналогічні повідомлення приходять і на e-mail, і на телефон. Якщо польського номера немає, обов'язково нагадайте продавцеві, щоб при зверненні в службу доставки він вказав ваш e-mail. Коли посилка надійде в обраний вами пункт доставки, ви отримаєте повідомлення на свій e-mail і телефон з кодом відкриття, а також адресу Пачкомата, в якому вас чекає посилка.

Увага! У вас є 3 доби (72 години) для того, щоб прийти і забрати посилку в будь-який зручний час, цілодобово. При отриманні проходите авторизацію, якщо потрібно, вносите оплату, і скринька відкривається.

Якщо з якоїсь причини ви не змогли забрати посилку, то вона буде спрямована на найближчий склад кур'єрської служби InPost, яка і обслуговує систему Пачкоматів. Про це вас проінформують в листі і на номер телефону. Звідти її потрібно забрати протягом 11 днів інакше посилку повернуть відправнику. Звичайно, у вас є можливість продовжити термін очікування вашої посилки в обраному Пачкоматі, але тільки на платній основі. Причому оплата проводиться з мобільного телефону, зазначеного при замовленні, шляхом відправки платного SMS.

Плюси покупок через Пачкомат:

- Не потрібна адреса місця проживання в Польщі або паспортні дані клієнта.

- Для отримання посилки досить навіть тільки одного електронного поштового ящика.

- Служба доставки працює щодня і без вихідних.

- Швидка доставка, найчастіше - 1-2 календарних дня.

- Отримати посилку можна цілодобово в будь-який день.

- Вартість доставки нижча, ніж доставка звичайною поштою або іншими кур'єрськими службами.

- Ціни на багато товарів дуже низькі.

- Можна замовити як нові товари, так і товари, які були у вжитку.

Мінуси:

- На жаль, поки не кожен продавець працює з даною сучасною системою доставки.

- Щоб зробити замовлення через інтернет ви повинні здійснити оплату за допомогою використання банківської карти, але не всі платіжні карти обслуговуються за кордоном.

- Доставка здійснюється тільки по Польщі, тому все одно треба їхати в Польщу за замовленням.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь