Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навіщо людям потрібні новини: 9 причин

З інтернетом стало простіше отримувати нову інформацію. З іншого боку, її стало занадто багато. Люди розділилися на противників і прихильників отримання нових звісток. Противники наводять переконливі аргументи на користь своєї позиції. Однак зовсім без новин теж погано. Чому - про це ви дізнаєтеся з цієї статті.

Психологи попереджають - людина, що читає новини без розбору, погано спить, перебуває постійно в поганому настрої, не радіє життю і завжди на нервах. Читайте тільки потрібні.

Причина №1

Психологи кажуть, що розум хоче контролювати все. Це не можливо, якщо не знати про те, що відбувається у світі. Новини дають розуму ці знання, тому він відчуває, що все контролює.

Причина №2

Якщо з волі обставин опиняєшся в глушині, відчуваєш себе відірваним від світу. Бракує емоцій. Емоційний голод заглушає актуальна інформація. Читаєш (дивишся) її, і відчуття відірваності від світу пропадає.

Причина №3

Людям необхідно спілкуватися. Так склалося історично. Не завжди є, про що поговорити. Почати розмову з актуальної теми - прекрасний спосіб завести бесіду.

Причина №4

Новини допомагають орієнтуватися у світі. Якщо людина чогось побоюється, то заспокоюється, прочитавши інформацію, в якій побоювання спростовують. Або щось робить для пом'якшення наслідків, якщо побоювання підтверджуються.

Причина №5

Новини вчать. Людина прочитавши новину, зрозуміла причину того, що сталося і не робить так само. Або порівнює зі своєю поведінкою і виправляє її.

Причина №6

Буває таке, що хочеться допомогти, але не знаєш, кому. Новини розкажуть про людей, які потребують допомоги.

Причина №7

Новини допоможуть спланувати подорож, так як розповідають про обстановку в різних країнах. Спираючись на це, людина включить в список спокійні країни і виключить нестабільні.

Причина №8

Нова інформація змушує думати. Вона з'являється кожну секунду. Щоб не навантажитися зайвою, людина думає і вибирає, що їй важливо, а що потрібно пропустити.

Причина №9

Без новин людина стане бездушною. Противники стверджують, що новини порушують душевний спокій. З іншого боку, якщо ніхто не буде їх читати, то люди стануть байдужими і не будуть розуміти, що відбувається навколо. В результаті ні на що не реагуватимуть. І кому від цього стане краще?



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь