Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що вибрати: ресторан чи банкетний зал?

Вибір місця для проведення святкового банкету нерідко стає головним болем для майбутнього подружжя: як догодити всім гостям і вкластися у відведений бюджет? Але ще складніше визначитися - відзначити торжество в ресторані чи орендувати банкетний зал для весілля? Розвіяти сумніви дозволить просте порівняння, що вам запропонують в одному і в іншому місці.

1. Індивідуальне обслуговування

Банкетний зал з самого початку орієнтований і спроектований для індивідуального обслуговування групових заходів, а ресторан - для окремих клієнтів і невеликих компаній. Орендуючи один або кілька столів в ресторані, будьте готові до ситуації, коли по сусідству виявляться незнайомі люди.

Варто зазначити, якщо вас цікавить банкетний зал, то рекомендуємо відвідати сайт вже зараз.

2. Меню

Ресторани, як правило, мають у своєму розпорядженні більш багатий асортимент страв, оскільки специфіка діяльності зобов'язує їх задовольняти бажання широкої аудиторії відвідувачів. Крім того, тут можна замовити і спробувати позиції меню, які цікавлять вас заздалегідь.

Банкетні зали теж часто пропонують страви власної кухні, але кухарі починають роботу тільки перед заходом. Складати меню банкету доведеться буквально наосліп, орієнтуючись тільки на назви позицій і перелік інгредієнтів.

Але бувають винятки. Наприклад, великі банкетні зали і ресторани ще до весілля пропонують молодятам вибрати кілька страв, які приготують на пробу для оцінки рівня майстерності кухарів.

3. Висаджування гостей

Банкетні зали забезпечують клієнтам всі умови для розміщення меблів у відповідності з концепцією торжества, деякі пропонують навіть вибір форми столів і моделей стільців. У ресторані ж не завжди можливим є переміщення столів через особливості планування або кріплення меблів до підлоги.

4. Розважальна програма

Часто в ресторанах є власний музичний супровід і розважальні програми для гостей, особливо якщо мова йде про святкові і вихідні дні. З одного боку, вам не доведеться думати про підбір ведучого і шоу-програми. Але з іншого - ви і не зможете цього зробити, адже два ведучих не будуть працювати на одній сцені. Крім того, розповіді про молодих і весільні тости не оцінять інші відвідувачі ресторану.

Банкетні зали гарантують повну свободу програми заходу, а іноді, завдяки своїм зв'язкам, можуть навіть забезпечити знижкою на хорошого весільного ведучого або популярну у вашому місті шоу-програму.

5. Вартість

Найбільш делікатне і складне питання. На перший погляд здається, що торжество в банкетному залі обійдеться дорожче, ніж оренда столу в ресторані - по суті, це справедлива думка. Але не забувайте, що у відкритий ресторан можуть зайти сторонні і, можливо, не найприємніші люди. Якщо такий варіант не влаштовує, значить, потрібно закрити ресторан на час проведення торжества. Це виллється в суму зовсім іншого порядку!

Заклади у великих містах знаходять компромісний варіант. Наприклад, багато ресторанів для весілля чи іншого торжества пропонують окремі зали, які є при цьому частиною ресторанного комплексу. Це дозволяє і ресторану не втрачати можливий прибуток, і молодятам не розоритися на банкетний зал.

Важливо розуміти, що перераховані переваги і недоліки суб'єктивні. Комусь готова розважальна програма в ресторані здасться плюсом і приводом заощадити, а комусь - буде важливіше пересунути столи і пов'язати банти на стільці. Головне, щоб вибране місце дозволило молодим втілити всі мрії про їх ідеальне торжество.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь