Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги цифрового друку

Більшість друкарень готові запропонувати свої послуги не тільки періодичним, а і неперіодичним виданням. Їхніми послугами активно користуються всілякі організації для виготовлення рекламних листівок, візиток, календарів, брошур, каталогів, постерів і багатьох інших видів поліграфії. Оперативно провести малотиражний друк можна за допомогою цифрового обладнання.

Що таке цифровий друк?

Такий спосіб використовується в друкарнях для створення невеликої кількості примірників будь-якої поліграфічної продукції. Основний принцип роботи обладнання той же, що і у звичайного лазерного принтера, який є в наявності майже в кожному офісі. Однак звертатися краще все-таки до професіоналів. Хоч цифровий спосіб друку і є досить простим і оперативним, але якість продукції, виготовленої в друкарні, буде набагато вищою:

  1. Професійна обробка вихідного матеріалу, створення технічно правильного макета.
  2. Можливість використання і підбору різних носіїв для запечатування.
  3. Параметри кольоровості і формату.

Як правило, професійне цифрове обладнання в друкарні має більш широкий набір параметрів в порівнянні з домашнім або офісним принтером. Воно може налаштовуватися відповідно до вимог формату, кольоровості, а також за типом паперу або картону. Звичайні моделі для повсякденного користування мають куди менше можливостей. До того ж, в друкарні ви зможете дізнатися професійну думку і внести корективи з метою поліпшення якості готового матеріалу.

Переваги цифрового методу

Порівняно з іншими способами друку, зокрема з офсетним, який також застосовується друкарнями в виробництві поліграфії, цифровая печать має ряд переваг. Але для початку зазначимо, в чому суть альтернативного методу.

Офсет - це метод, основний принцип якого полягає в перенесенні фарби з форми на запечатуваний матеріал за допомогою декількох валів. Макет продукції поміщається в обладнання в аналоговому вигляді. Таким способом виготовляють друковані матеріали, що мають тираж в кілька тисяч примірників, оскільки метод дозволяє зберігати високу якість друку при великій кількості відбитків.

Переваги цифрового друку в порівнянні з офсетним видом:

  1. Оперативність. Такий спосіб дозволяє швидко друкувати невелику кількість виробів (до 1000 екземплярів).
  2. Можливість коригування. Навіть якщо в процесі друку виникла необхідність внести якісь зміни, друкарня легко зупинить процес і скоректує макет на вимогу замовника. З іншими методами це буде неможливо.
  3. Якість. Цифровий друк дозволяє домогтися яскравої картинки високої точності при будь-якому форматі.
  4. Матеріали. Для цього методу підійде не тільки папір. Сучасні друкарні мають устаткування для запечатування картону, плівки, тканини.
  5. Економія. Такий вид створення поліграфічної продукції обходиться дешевше інших.

Слід зазначити, що цифровий варіант застосовується тільки для малотиражних замовлень - менше 1000 примірників. Саме для таких партій він є в повній мірі оптимальним за термінами і ціною виготовлення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь