Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати тепловий насос правильно?

У більшості випадків при виборі теплового насоса необхідно звернутися до фахівців. Великий вибір і постійне поповнення каталогу можуть заплутати новачка без спеціальних знань. Принцип роботи таких насосів схожий на роботу холодильника, різниця полягає у виробленні не холоду, а тепла. 

Витягнуті з повітря і ґрунту частинки через теплообмінник нагрівають газ холодоагенту, який за допомогою стиснення перетворюються в рідину. Потім він передає своє накопичене тепло воді в бак. З 1 кВтг електроенергії тепловий насос виробляє від 3 до 5 кВтг безкоштовно. Чим більший КП (коефіцієнт продуктивності), тим ефективнішим буде тепловий насос. Це один з найважливіших критеріїв, який слід враховувати при виборі теплового насоса. Фахівці радять зосередитися на середньому показнику щорічного КП, що враховує щорічні погодні умови.

Вибір теплового насоса може виявитися нелегким процесом для тих, хто погано розбирається в темі, ми рекомендуємо консультуватися з тими, хто в підсумку буде встановлювати обладнання. Різні моделі мають специфічні конфігурації. Наприклад, модель для нової і добре ізольованої конструкції і модель для заміни котла в приватному будинку будуть відрізнятися. Виникає також питання про призначення обладнання: отопление частного дома, підігрів води або охолодження в літній час. Інші параметри, які слід враховувати: тип опалювальних приладів, які у вас є (радіатори, системи підлогового опалення, опалювальні прилади). Це кілька важливих параметрів для отримання точного калібрування установки. Корисно знати: якщо у вас занадто велика установка, це призведе до додаткових витрат на покупку, збільшення числа циклів (отже, споживання електроенергії) і зносу. У домашніх умовах найчастіше використовуються аеротермічні теплові насоси. Якщо установка була змонтована правильно, ви швидко окупите своє придбання.

У спеціалізованому інтернет-магазині теплові насоси можна придбати за кращою ціною. Ви можете проконсультуватися щодо відповідної моделі у консультантів. Вони завжди на зв'язку і готові відповісти на ваші запитання. Вся продукція має бути сертифікованою і відповідати вимогам техніки безпеки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь