Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати змішувач: корисні поради

Ті часи, коли змішувачі вибиралися тільки за своїми практичними особливостями, вже давно пройшли. Тепер потрібно дивитися на їх дизайн, тому що ванні кімнати оформляються в різних стилях. І нікому не хочеться, щоб така приналежність сантехнічного приладу могла все зіпсувати. Багато виробників можуть запропонувати навіть ексклюзивні варіанти змішувачів. Як же їх правильно вибрати?

Одноважільні і двовентильні моделі

При виборі змішувача для ванни або для умивальника велику увагу потрібно приділяти зручності користування. Основне призначення даного пристрою - це швидко змішувати гарячу і холодну воду. Нікому не сподобається, коли доведеться довго підбирати потрібну температуру води, щоб просто помити руки. Потрібно враховувати, що серед всіх характеристик важливу роль відіграє конструкційна особливість. Якщо вас цікавить кран для осмоса,то рекомендуємо перейти за даним посиланням.

Всі змішувачі діляться на два види: двовентильні і одноважільні змішувачі. Перший варіант можна назвати традиційним, тому що такі моделі використовуються вже давно. Це просто кран, який має дві ручки. До першої підходить гаряча вода, а до другої - холодна. І необхідно крутити спочатку один, а потім другий вентиль. Але останнім часом все частіше стали використовуватися і змішувачі з одним важелем, якими зручніше користуватися. Якому варіанту варто віддати перевагу? Це вже повинен вирішувати сам покупець.

Поради щодо вибору змішувача

Якщо мова йде про змішувач для кухні, потрібно враховувати, що в раковині доведеться мити не тільки тарілки і чашки, а й каструлі. І якщо вони великі, то треба потурбуватися про те, щоб вилив знаходився вище. При покупці потрібно переконатися, щоб такий аксесуар для сантехнічного приладу повинен бути виготовлений з надійного матеріалу. Від цього залежить, наскільки довго він буде експлуатуватися. Найбільш практичною вважається латунь. У більшості випадків деталі, виготовлені з цього металу, хромуються або покриваються нікелем. Відрізнити латунний змішувач дуже просто, достатньо потримати в руках і переконатися, що він важкий.

Коли вибирається змішувач для ванни, потрібно подумати, яка модель більш практична:

  1. з низьким виливом;
  2. з довгим виливом;
  3. без виливу.

Другий варіант підійде тільки в тому випадку, якщо поряд з ванною знаходиться умивальник. Хоча це вже застаріла модель, яка застосовувалася в старі часи. А змішувач без виливу вигідний тоді, коли ванна застосовується тільки як душ. Але це не дуже зручно.

Змішувачі відрізняються і по монтажу. Бувають змішувачі вбудовані, настінні і на спеціальній стійці. Останній варіант не можна назвати поширеним і підійде він тільки в тому випадку, якщо приміщення просторе.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь