Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дерев'яні сходи: переваги і недоліки

Сходи - невід'ємний атрибут приватного двоповерхового будинку. Торгові центри, ресторани, готелі та інші громадські заклади також нерідко вдаються до використання сходів. Покупці найчастіше віддають перевагу виробам з деревини, які бувають не тільки маршовими, але і гвинтовими. У цій статті ознайомимося з позитивними і негативними якостями дерев'яних сходів, в порівнянні з виробами з металоконструкцій.

Варто зазначити, що ознайомитися детальніше з інформацією про дерев'яні сходи ви можете за даним посиланням.

Деревина дає можливість створення єдиної композиції в дизайні житла: все, що вам потрібно - встановити вікна, двері і сходи з одного матеріалу, при цьому прикрасивши їх однаковими декоративними елементами. Дерев'яні сходи вдало вписуються в будь-які інтер'єри, роблячи їх більш вишуканими і дорогими.

Багато хто схиляється до вибору дерев'яних сходів з тієї причини, що цей матеріал є комфортним і більш приємним на дотик, якщо порівняти його з виробами з металу. Всі знають, що метал нагрівається на сонці, а взимку стає холодним.

Важливою перевагою сходів з дерева є їх доступність. Такі вироби мають більш доступну вартість, якщо порівняти їх з кованими конструкціями, до того ж, зараз чимало компаній, що пропонують найрізноманітніші моделі, тому кожен може підібрати ідеальний варіант як за розміром, так і за формою, що відповідає їх вимогам. Дерево набагато легше обробляти, ніж метал, у зв'язку з чим на сучасному ринку сходи відрізняються не тільки формами і габаритами, але і кольорами і декоративними елементами.

Є думка, що деревина є недовговічним матеріалом, який швидко приходить в непридатність. Але, необхідно розуміти, що сучасні технології зробили крок далеко вперед і про цю думку можна забути. В процесі виробництва деревину обробляють спеціальними складами і просоченнями, необхідними для того, щоб запобігти гниттю, зносу і впливу біологічних факторів, серед яких цвіль і мікроорганізми. Якщо процедура виробництва дотримується всіх технік, а обробка була грамотною і правильною, то дерев'яні сходи здатні без особливих проблем прослужити більше десяти років, при цьому їх якісні характеристики не погіршаться.

Можна подумати, що сходи з дерева - ідеальний виріб, однак, недоліки є і у них. Так, варто відзначити, що дерево є горючим матеріалом, тому сходи необхідно ставити подалі від вогнища загоряння. Крім цього, деревина через певний час висихає, звичайно, це не позначається на експлуатаційних характеристиках і зовнішньому вигляді виробу, але з'явиться характерний скрип. Дерев'яні сходи - досить дороге задоволення, для виготовлення якого потрібно чимало часу і сил. Обумовлюється це тим, що необхідно готувати і обробляти матеріал і встановлювати вже готовий виріб.

Якщо ви хочете, щоб дерев'яні сходи служили вам якомога довше, в процесі експлуатації за ними необхідно доглядати, тобто усувати відколи, тріщини, оновлювати покриття і так далі.

Одним словом, у таких конструкцій більше позитивних, ніж негативних якостей, тому, перш ніж вибирати виріб, рекомендуємо відвідати сайт delesher.com вже зараз.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь