Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке глаукома

Глаукома - це хронічне захворювання. Вона відбувається через збій відтоку внутрішньоочної рідини і підвищення внутрішньоочного тиску, яке веде до поразки зорового нерва і зниження зорової функції аж до сліпоти.

Глаукома виникає через: вузького кута передньої камери, підвищеній секреції внутрішньоочної рідини і звуження склеральний вен. Хвороба може бути вродженою чи набутою в перебігу життя після сорока років. Глаукома супроводжується вираженим симптомом підвищення тиску в очах. У нормі очний тиск становить 17 - 26 міліметрів ртутного стовпа. Значно знижується функція очі. Вона проявляється в: зниженні полів зору, зниження зору і знижується адаптація очі з темряви до світла або навпаки. Є зміни на очному дні, наприклад, відбувається часткова атрофія або зоровий нерв повністю атрофується. Детальніше дізнавайтеся на www.tarus.ua/lechenie-glaucomy/.

Глаукома протікає в чотирьох фазах: початкова, розвинена, далеко-яка зайшла і термінальна. У початковій фазі внутрішньоочний тиск 27 мм. і всі функції очі в нормі. У розвинутій фазі відзначається підвищення усередині очного тиску 28 - 29 мм. і поля зору звужені більше 15 градусів з боку носа. У цій стадії гострота зору знижена від 0.9 - 0.1.

У далеко-зайшла фазі внутрішньоочний тиск більше 33 мм. В цьому випадку поля зору звужені, менше 15 градусів з боку носа. У далеко-зайшла фазі гострота зору дуже слабке від 0.1 до 0.01 і відбувається часткове омертвіння зорового нерва. Термінальна фаза являє собою критичний стан очі. Вона проявляється: особливо підвищеним внутрішньоочним тиском понад 35 мм, гострота зору на нулі, показники поля зору на нулі і повне омертвіння зорового нерва.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь