Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плоска покрівля: технологія від А до Я

Вітчизняні (в тому числі приватні) забудовники поступово починають проявляти інтерес до облаштування плоских дахів над своїми домоволодіннями.

Зростання популярності цього типу покрівлі пов'язаний з появою нових технологій і модою на відкриті тераси і сади на даху будівель.

Найбільший страх будь-якого домовласника - ненадійність гідроізоляції даху. І щодо плоскою цей страх посилюється.

Так, горизонтальна площина взимку максимально утримує сніг, а по весні на ній накопичується досить великий обсяг води, але лише в тому випадку, якщо конструкція покрівлі була зроблена з грубими порушеннями технології. А вона передбачає:

  1. обов'язковий ухил (до 150) в сторону водостоку,
  2. гідроізоляцію поверхні з досить високим заходом на парапет,
  3. продуману систему водовідведення.

Скажімо так: будинок із плоским дахом - привілей тих, хто може дозволити собі найняти досвідченого архітектора і професійних виконавців.

До істотних плюсів кубічної конструкції будинку відносять можливість облаштування експлуатованої покрівлі. А це додаткова приватна територія, що особливо цінно в умовах тісної міської забудови.

Ухил плоского даху

На сьогоднішній день існує два способи створення плоскої покрівлі: традиційний і інверсійний. У першому варіанті утеплення ховається під зовнішній гідроізоляційний шар, в другому, навпаки, теплоізоляція прикриває дахове покриття. Але в будь-якому випадку, під покрівельний пиріг потрібно правильно підготовлену основу.

Хоч эксплуатируемая кровля і називається плоскою, обов'язково передбачають невеликий її ухил для відводу осадових вод з поверхні, величина якого коливається в межах 5 - 150.

Ухил формують з полегшеного матеріалу, традиційно для цього використовують керамзит. По суті, вміст бетону в його складі мінімальний - тільки для утворення зв'язків між елементами. Мала вага і невисока вартість - основна перевага даної технології.

Сучасне і ефективне рішення - застосування полістиролбетону для формування ухилу плоского даху. Поверхня гранул полістиролу, що входять до його складу проходять спеціальну обробку, тому в бетонному розчині розподіляються рівномірно. У застиглому вигляді цей матеріал володіє відмінною теплоізоляцією, звукоізоляцією і вогнетривкість.

EXTE адрес - Одесса, ул. Чапаева, 5а телефон - 38(067) 99-135-35



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь