Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Використання садових арок на ділянках

Незалежно від стилю оформлення вашого палісадника, садові арка стане одним з головних його елементів і приверне захоплені погляди. Арки садові призначені для підтримки витких рослин, а й самі по собі є прекрасним інструментом в ландшафтному дизайні. Ажурні, що здаються невагомими, конструкції, підносячись над рослинами, створюють неперевершену атмосферу.

Де краще встановити арку садову?

Щоб садові арка дійсно прикрасила ваш ділянку, дуже важливо вибрати правильне місце для її установки. За допомогою арки можна позначити певну зону у дворі. Наприклад, її можна встановити над доріжкою між загальним двором і господарської зоною.

Прекрасно буде виглядати арка для витких рослин при вході у двір. В даному випадку арка повинна бути дійсно якісної і красиво оформленої - адже вона буде виконувати функцію візитної картки вашого двору. А зафіксувати гілочки рослин можна легко за допомогою спеціальних прищіпок для рослин.

Також важливо, щоб арка садовая була акуратною і красивою. Адже влітку рослини можуть приховати якісь несимпатичні елементи садової опори, а ось в зимовий час і ранньою весною арка буде без укриття.

Арки для в'юнких троянд завжди викликають захоплення. Такі арки можна використовувати і для інших витких рослин - винограду, актинідії, петунії або платикодон.

Садові арки не тільки забезпечать рослинам надійну опору, а й дозволять задати необхідний напрямок росту витких рослин або оформити бажану форму кроні. Всілякі конструкції для підтримки рослин використовуються для прикраси зон відпочинку, квітників або садових доріжок.

Шикарно будуть виглядати анфілади з декількох садових арок. Коли рослини виростуть і повністю обплетуть каркас, ви отримаєте чарівний тунель з плетистих троянд, винограду або інших витких рослин.

Обов'язково враховуйте розмір арки. Необхідно, щоб крізь неї вільно могли проходити люди і проносити необхідний садовий інвентар.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь