Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати водостік?

При проектуванні будинку потрібно відразу ж задуматися про конструкцію даху, адже на пласкій покрівлі швидше накопичується сніг і опади, тому власникам особняка доведеться частіше бувати на даху. Але навіть якщо дах скатна, все одно потрібно подбати про правильно спроектованої водостічній системі.

Особливості вибору

Деякі люди думають, що якщо в їхньому будинку двосхилий дах, то можна обійтися без водостоку, оскільки всі опади і так будуть скочуватися з покрівлі. Але насправді відсутність водостічної системи призведе до того, що вода буде підтоплювати фундамент і зволожувати стіни. Тому без водовідведення обійтися не вийде.

Зараз в будівельних магазинах можна знайти великий вибір як пластикових, так і металевих водостічних труб. Труби з ПВХ недорого коштують, мало важать, легко встановлюються, тому їх все частіше можна побачити на приватних будинках. При цьому пластикові желоба водосточные можуть служити близько 10-15 років, відрізняються стійкістю до перепадів температури і впливу ультрафіолету.

Для монтажу водостічної системи також доведеться придбати різні перехідники, коліна і заглушки. Однак потрібно розуміти, що під тиском снігу пластик може лопнути. Тому дуже важливо під час збирання водостоку використовувати спеціальні компенсатори і ущільнювачі з гуми.

Металеві водостоки виготовляють з оцинкованої сталі, алюмінію, міді, сплаву титану і цинку. Також в продажах є металопластикові труби і алюмінію, захисне покриття AluZink.

Найбільш довговічними вважаються титан-цинкові водостічні труби. Їх експлуатаційний термін становить від 100 до 120 років, при цьому вони мають підвищену пластичність, що дозволяє їх монтувати на будь-якому фасаді.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь