Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати тепловізор для полювання?

Нічне полювання пов'язане з низкою незручностей через недостатнє освітлення. Уникнути проблем з видимістю як в темний час доби, так і в інших несприятливих умовах можна за допомогою тепловізора.

Тепловізор являє собою пристрій, який вибудовує зображення, використовуючи різницю температур. Придбати тепловизор Pulsar ви можете за даним посиланням.

Переваги такого обладнання:

  1. Прилад забезпечує належну видимість в умовах будь-якої складності.
  2. Складна мікросхема, якою оснащений тепловізор, здатна виділяти тварин на тлі середовища з приблизно такою ж температурою.
  3. Об'єктиви, якими оснащують мисливські тепловізори, відмінно пропускають теплове випромінювання, попереджаючи перешкоди.
  4. Популярність обладнання зростає, тому виробники поставляють їх в достатній кількості, позбавляючи від проблеми їх покупки.
  5. Насиченість ринку данимипристроями сприяє зниженню цін і забезпечує можливість купити тепловізор за доступною вартістю.

Види пристроїв

Для використання на полюванні розроблено кілька видів тепловізорів, що володіють певними особливостями:

  1. Тепловізори-приціли. Дозволяють розпізнавати ціль в денний і нічний час, що знаходиться на відстані до 1,5 км. Наявність спеціальної сітки дозволяє оцінити відстань до цілі з досить високою точністю.
  2. Монокуляри. Компактні пристрої, зручні для використання в експедиціях.
  3. Біноклі, оснащені тепловізором. Допоможуть обчислити об'єкт на великій відстані.
  4. Тепловізійні окуляри. Звільняють руки, збільшують огляд і дозволяють оцінити відстань до об'єкта.

Настільки широкий вибір дозволяє кожному мисливцю підібрати пристрій, що відповідає умовам експлуатації і особистим уподобанням.

Критерії вибору приладу для полювання

Існують способи створити тепловізор самостійно, використовуючи оптику з web-камери, відеокамери або фотоапарата. Але набагато простіше придбати готовий пристрій для полювання, тим більше що сучасні виробники пропонують їх в широкому асортименті. Слід просто відповідально поставитися до вибору приладу.

На що слід звернути особливу увагу, вибираючи пристрій:

  1. Матриця. Від її характеристик залежить якість одержуваної картинки, здатність виявити тварину на віддаленій відстані. Тому економія на матриці абсолютно недоцільна.
  2. Об'єктив. Важливими параметрами пристрою є його розмір і огляд, який забезпечується. Рекомендується вибирати об'єктив з досить широким оглядом, він забезпечить зручність користування і бачення мети на великій відстані.
  3. Дисплей. Щоб використовувати прилад в будь-яку погоду, слід вибирати модель з дисплеєм OLED-типу.
  4. Частота оновлення кадру. Для спостереження за тваринами, які повільно пересуваються досить приладу з частотою зміни кадру 9 Гц, в той час як фіксація звіра, який швидко бігає доступна при частоті кадру не менше 25 Гц.
  5. Захисні властивості корпусу.
  6. Наявність додаткових функцій (GPS-навігатор, фото- або відеозйомка і т. д.).


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь