Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навіщо потрібне мастило для ланцюгів?

Деякі транспортні засоби, такі, наприклад, як велосипед і мотоцикл, мають у своєму складі спеціальні ланцюги, які необхідно обов'язково змащувати. Для чого це потрібно робити? Для того, щоб ланцюг міг акуратно і плавно ковзати по зірках. У разі, якщо не забезпечувати надійного та якісного змащування, ланцюг в результаті тертя швидко вийде з ладу і не зможе далі виконувати покладені на нього функції. А це призведе до неминучої його заміні на новий.

Існують різні види мастил, призначені окремо для мотоциклів та велосипедів. Будемо розбирати кожне окремо.

Отже, мастило для ланцюгів велосипеда. Виділяють три основні категорії:

1. Мастило для сухого середовища. Такий вид мастила наноситися на поверхню ланцюга, проте в процесі експлуатації не залишається на його поверхні. Це дозволяє запобігти утворенню на ньому пилу і прилипання різних частинок. Таке мастило ідеальне для використання в суху погоду.

2. Мастило для вологих умов. За рахунок своєї консистенції, такий мастильний матеріал залишається на деталях навіть після змивання, тобто його використовувати можна сміливо при експлуатації велосипеда в бруді і волозі, а також в дощову погоду.

3. Мастило на основі воску. Даний вид може використовуватися виключно при сухих погодних умовах. Завдяки його складу, воно відмінно дозволяє впоратися з пилом і відштовхує бруд, що дозволити менше часу витрачати на його очищення.

Тепер можна переходити і до мастил для мотоциклетного ланцюга. Існує кілька видів такого мастила, а саме:

1. Аерозольне мастило. Вона випускається у формі аерозолю і дозволяє досить швидко і акуратно нанести себе на ланцюг. Однак, перш ніж його нанести, необхідно обов'язково подбати про чистоту ланцюга. Тут головне правило, що змащувати ланцюг потрібно не рідше, ніж кожні 500-700 кілометрів.

2. Графітне мастило для ланцюга. Такая смазка досить довгий час тримається на ланцюгу, що дозволяє проводити повторне змащування через більш тривалий час. Однак, за рахунок того, що воно досить-таки густе, процес його нанесення стає більш проблематичним і тривалим.

Таким чином, змащування ланцюгів є невід'ємним процесом, що забезпечує якісну і стабільну роботу велосипеда або мотоцикла в будь-яких, навіть самих екстремальних умовах експлуатації. Тут, головне, правильно підібрати його.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь