Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати ритуальне агентство?

При виборі ритуального агентства існують певні моменти, про які слід знати заздалегідь. Перш ніж Ви визначитеся з вибором, просимо Вас ознайомитися із зворотною стороною ритуального бізнесу.

Ритуальні агентства повинні професійно організувати похорон в найкоротші терміни. Якщо ж в першу ж годину після смерті близької Вам людини на порозі у Вас стоїть ритуальний агент, без Вашого запрошення, то ситуація видається в дещо іншому світлі. На жаль, варто визнати той факт, що Ваше горе і розгубленість на руку нечесним ділкам, які називають себе ритуальними агентами.

Корупція в ритуальному бізнесі

Як це зазвичай відбувається. Співробітники поліції або швидкої допомоги отримавши виклик, пов'язаний зі смертю людини перенаправляють Вас для спілкування з ритуальним агентом. Можливо і просто передають Вашу адресу. Нерідко навіть приводять ритуального агента за руку. Робиться це не для того, щоб допомогти Вам у важку хвилину. Вся справа в грошах. Хоч як би прозаїчно це звучало.

Ваш душевний стан не дозволить належним чином оцінювати ціни на передбачувані послуги. Повірте, у таких ритуальних агентів вони завищені багаторазово. Їм ще потрібно оплатити свій виклик по каналах. Все це, зрозуміло, включать непомітно у вартість своїх послуг. Тому незапрошених ритуальних агентів варто гнати відразу. Варто пам'ятати, що за виклик агента респектабельні ритуальні служби грошей не беруть!

Монополісти ритуального бізнесу

Ритуальні бюро при моргах або одне з єдиних в маленькому містечку ритуальне агентство вважають себе монополістами. З цього випливає, що вони будуть нав'язувати додаткові послуги мало не в обов'язковому порядку. Такі контори встановлюють тарифи на послуги і ціни на похоронний товар, які завищені в рази. Їх не особливо турбують почуття замовників. Тому що звернутися Вам більше не куди!

Некомпетентність

Ритуальні служби нерідко набирають агентів, спираючись тільки на їх максимальну кількість в штаті. У таких агентствах мова про навчання вже не йде. Уявіть ситуацію, що про послідовність дій при організації похорону сім'я покійного має більше уявлень, чим такий агент. Питається, навіщо оплачувати в такому випадку послуги некомпетентних агентів?

Як уникнути невиправданих витрат при похоронах?

Професіонали в ритуальному бізнесі працюють в порядних агентствах. Якщо агент не може назвати свою похоронну службу, то з таким агентом так само не слід укладати договори. Квитанція-договір на ритуальні послуги передбачає підсумкову вартість на покупку речей для похорону, замовлені послуги, кількість і вартість кожного виду послуг окремо.

У цьому випадку Ви завжди зможете переглянути за що віддаєте гроші. Ні в якому разі не на підставі усного договору! Відмова від оформлення квитанції-договору на ритуальні послуги з боку ритуального агента - це безсумнівно шахрайський підхід і Вас намагаються обдурити.

Всі перераховані вище схеми перестануть працювати тільки в одному випадку, якщо до цього питання поставитися серйозно і підготуватися заздалегідь. Перегляньте розцінки ритуальних агентств. Зверніть увагу на відгуки тих, кому вже довелося скористатися запропонованими послугами.

Безсумнівно, вирішальну роль у виборі ритуальної служби зіграє тверезий розрахунок. На Вас вже не будуть тиснути обставини. Тільки в цьому випадку вибір компетентного агента в подальшому здатний зняти частину турбот в разі похорону.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь