Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати тістоміс?

Хліб - один з найдавніших і найбільш поширених продуктів харчування у світі. Кількість всіляких його сортів складно підрахувати, а рецептів приготування в кожній країні сотні, якщо не більше. Якщо раніше весь процес приготування хліба виконувався вручну, то після початку періоду масової індустріалізації виникла необхідність в обладнанні, здатному частково або навіть повністю автоматизувати всі процеси. Перше місце в списку таких механізмів займають промислові тістоміси, адже саме від якості сировини залежить, який в результаті хліб або піца, які вийдуть з печі.

Незважаючи на те що підбір такого обладнання строго індивідуальний, спростити процес можна, виходячи хоча б з того, що існує всього три основних типи механізмів, здатних виробляти тісто для хліба та іншої випічки - тістоміси для крутого, дріжджового тіста, а також універсальні варіанти. Придбати промисловий тістоміс ви можете на сайті https://bongard.kiev.ua/oborudovanie-dlya-zamesa-testa/testomes-spiralnyy-spiral вже зараз.

За своїм цільовим призначенням вони досить сильно відрізняються:

  1. Пристрій для крутого тіста. Тут найважливішу роль відіграє щільність сировини, яка досягається за рахунок великої кількості борошна і малого вмісту води або інших рідин для замішування. Такий варіант тістоміса підійде для приготування хліба і піци, оскільки в цих продуктах дуже важливо зберігати статичну форму готового виробу.
  2. Устаткування для дріжджового тіста. Воно найчастіше використовується в кондитерських цілях - різні булочки, пироги, рулети та інші солодощі виходять хорошої якості. Консистенція такого тіста не настільки щільна, як у крутого, тому його приготування дещо простіше.
  3. Універсальний апарат. Якщо перші два типи тістомісів призначені в першу чергу для великого промислового виробництва хлібобулочних виробів, то цей відмінно підійде для домашнього використання «на кожен день».

Сучасні машини для замішування тіста здатні не тільки змішати інгредієнти в правильній пропорції, але і забезпечити фактурність і консистенцію тісту, що дуже важливо для подальшого випікання.

Важливі характеристики виробничого тістоміса

Перший функціонал, на який слід звертати увагу - потужність приводу, максимальний обсяг тіста і швидкість гачка. Саме від останнього безпосередньо залежить, яке тісто вийде в підсумку - швидкість обертання в цьому випадку вкрай важлива.

Варто відзначити, що в тому, як працює тістоміс, немає ніякої загадки. Вся його конструкція максимально проста і складається всього з трьох елементів - ємності з тістом, приладу для змішування і електроприводу, який змушує обладнання працювати. Що стосується ємності, то вона буває знімною і незнімною. Перший варіант призначений для промислового використання - ємність легко замінити в разі поломки або встановити тару більшого обсягу в разі такої необхідності. Такий тістоміс для пекарні буде відрізнятися високою продуктивністю, надійністю роботи і можливістю швидкого переобладнання. Другий варіант оптимально підійде для домашнього використання або невеликих закладів ресторанного типу з власною хлібобулочною продукцією.

Ще один цікавий момент - ємність може обертатися або ж залишатися нерухомою. Потрібно це в першу чергу для того, щоб забезпечувати певну консистенцію тісту. Що стосується місткості, то найбільші варіанти здатні вмістити в себе до 400 літрів, а найменші - близько 7, якщо мова йде про професійне обладнання. Для будинку існують моделі і з меншим об'ємом.

Всі перераховані вище показники дозволяють визначитися з тим, який вибрати тістоміс, щоб він забезпечував максимальну рентабельність і був постійно завантажений роботою. Дуже багато залежить ще й від того, який тип тістомісильного інструменту використовується. Чим краще відбувається процес перемішування, тим більш пишним в результаті стає тісто. Якщо мова йде про круте тісто, то тут найкраще підійде Z-подібний варіант. Куди важливішою є якість виконання тістомісильного органу - він повинен бути виконаний з нержавіючого металу, призначеного для харчової промисловості.

Крім того, щоб спростити життя покупцям, які не знають, як вибрати тістоміс і допомогти їм визначитися, деякі виробники відразу вказують, якими тістомісильними інструментами вони обладнують кожну модель апарату і для якого тіста вони підходять найкраще.

І наостанок слід сказати, що передача від електроприводу до рухомих частин буває трьох видів - ланцюгова, зубчаста і ремінна. Кожна з них має свої переваги, хоча перші два металевих варіанти є кращими з огляду на більшу міцність, але для домашнього використання це не принципово. Будь-які види тістомісів, незалежно від сфери застосування, повинні відповідати всім необхідним санітарним нормам - це найважливіший і потрібний критерій підбору.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь