Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати ортопедичний матрац?

В останні роки здоровий спосіб життя стає справжнім культом, модною тенденцією, що набуває все більшу і більшу кількість прихильників, які відмовляються від шкідливих звичок, які захоплюються спортом і віддають перевагу активному дозвіллю.

Однак сил і енергії на все це може вистачити лише за умови повноцінного, якісного сну, уявити собі який без організації відповідного спального місця просто неможливо.

Варто зазначити, що купить ортопедический матрас ви можете за даним посиланням.

У зв'язку з цим особливої ​​важливості набуває підбір відповідного ортопедичного матраца. Яким він повинен бути? Як не загубитися в різноманітті представлених на сучасному ринку моделей? Читайте в даному матеріалі.

Що таке ортопедичний матрац?

Під цим терміном мається на увазі виріб, здатний підтримувати хребетний стовп сплячої людини в правильному з медичної точки зору положенні, що дозволяє домогтися практично повного розслаблення м'язів, нормалізувати роботу дихальної та серцево-судинної систем, ефективно протидіяти розвитку цілого ряду захворювань і боротися з уже наявними.

Критерії вибору

Щоб ортопедичний матрац максимально відповідав пропонованим до нього вимогам, в процесі вибору рекомендується керуватися декількома важливими критеріями, а саме:

  1. Габарити - вони зобов'язані чітко відповідати розмірам основи ліжка, в іншому випадку матрац або виявиться недостатньо міцно зафіксованим і буде зміщуватися, або на його поверхні будуть утворюватися «хвилі». Природно, ні те, ні інше не здійснить позитивний вплив на якість сну.
  2. Ступінь жорсткості - вироби, які характеризуються невисокою твердістю, чудово підійдуть людям з відносно невеликою масою тіла, середня жорсткість буде оптимальною для більшості споживачів, і, нарешті, матрасы з високою жорсткістю рекомендуються тим, чия вага перевищує дев'яносто кілограм.
  3. Гігієнічні властивості - вкрай важливо, щоб конструкція матраца забезпечувала необхідну інтенсивність волого- та повітрообміну, тим самим, перешкоджаючи накопиченню пилу і хвороботворних мікроорганізмів.

Багато хто щиро впевнені, що віддавати перевагу слід моделям, в яких в якості наповнювача застосовуються виключно матеріали природного походження (натуральний латекс, кінський волос, кокосова койра, морські водорості). Це далеко не завжди справедливо, оскільки деякі з типів наповнювачів цілком можуть стати причиною розвитку алергічних реакцій.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь