Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати драбину?

Драбина - потрібна річ для будівельно-ремонтних, садово-городніх, побутових і багатьох інших робіт. Драбини стоять самостійно, тому зручні і безпечні в експлуатації. Щоб правильно вибрати потрібно враховувати кілька критеріїв.

За способом сходження драбини бувають односторонніми і двосторонніми. Для стандартних побутових потреб цілком достатньо односторонньої моделі, а двосторонні драбини чудово підійдуть, коли одночасно потрібно працювати двом людям.

Підібрати висотне обладнання від інтернет-магазина Stremyanka ви можете за даним посиланням вже зараз. Даний інтернет-магазин пропонує якісну продукцію, широкий асортимент і гнучкі ціни. Тут ви знайдете гарантії, швидку доставку і професійну допомогу менеджерів з будь-яких питань.

Розрізняються драбини і за матеріалом виконання. Найчастіше зустрічаються моделі з алюмінію і сталі. Перші відрізняються невеликою вагою, що зручно при частій перестановці. Другі відрізняються високою міцністю, а значить, і великим терміном служби. Ще одна відмінність моделей з різних матеріалів - ціна. Драбини зі сталі коштують приблизно на 15-20% дорожче, ніж аналогічні моделі з алюмінію.

Важливий фактор - висота драбини. В цьому плані вибір повинен бути орієнтований на власний ріст і призначення драбини. Одна щабель зазвичай має висоту 20 сантиметрів, тому для звичайних побутових потреб відмінно підійде невелика драбина в 4-5 ступенів. Вибираючи драбину потрібно звертати увагу на висоту верхнього ступеня, так як загальна висота включає не тільки всі щаблі, але і опору. Для будівельно-ремонтних або вуличних робіт варто підібрати модель більшої висоти - зазвичай кількість ступенів у драбин не перевищує 10.

Варто зазначити, що дуже зручними для будівельних робіт є односекційні сходи, які можна придбати за даним посиланням.

Важливо враховувати вантажопідйомність драбини. Стандартні моделі розраховані на навантаження до 150 кг, що зазвичай відповідає потребам користувача.

Одна з основних вимог - безпека експлуатації. Тут потрібно врахувати кілька факторів. Вибирати краще моделі з прогумованим покриттям ступенів. При покупці дуже важливо звернути на ніжки драбини - вони повинні бути однакової висоти і мати наконечники з пластмаси або гуми. Якщо планується робота на вулиці, то варто звернути увагу на моделі, де в комплекті є загострені наконечники. Для надійності в роботі краще вибирати драбину з рамою безпеки або обмежувальними ременями. Всі гострі деталі і місця зрізів на металі у драбини повинні бути приховані накладками з пластика - це не дозволить користувачеві зачепитися одягом або поранитися.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь