Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати вентиляційне обладнання?

Для створення і підтримки умов комфортного перебування, як у житловому приміщенні, так і для працівників офісу, необхідно забезпечити постійну подачу свіжого повітря. Для цього проводиться монтаж вентиляційного обладнання. Але для кожного типу приміщення доцільним є застосування відповідної вентиляційної системи. Спробуємо з'ясувати, які чинники впливають на вибір вентиляції.

Основними параметрами при виборі вентиляційного обладнання є - повітрообмін і тиск повітря. Виходячи, з величини витрати повітря вибирають:

  1. вентилятори;
  2. повітряні обігрівачі;
  3. теплоутилізатори;
  4. фільтри;
  5. шумоглушники;
  6. камери притоку повітря.

Так само при виборі беруться до уваги втрати повітря, що виникають в обладнанні через щілини (дані про такі втрати надаються заводом-виробником приладу). У витяжних системах оцінюються втрати повітря до вентилятора, а в припливних - за ним. Якщо ви хочете замовити вентиляційне обладнання, то рекомендуємо перейти на сайт https://promcenter.com.ua/ вже зараз.

Вибираючи вентиляційне обладнання, необхідно відразу продумати методи його захисту від замерзання. Для цього необхідно дотримуватися двох основних правил: вода в трубах повинна рухатися зі швидкістю не нижче 0,12 м/с; встановлювати змішувальні насоси необхідно поблизу повітронагрівачі. Устаткування, виконане у вибухозахищеному виконанні, використовується для:

  1. приміщень категорій вибухонебезпечності А і Б, або монтується в системи повітропроводів;
  2. вентиляційних систем повітряного опалення будівель категорій А і Б;
  3. систем призначених для видалення.

Звичайне обладнання без додаткових модифікацій застосовується у всіх системах місцевих відсмоктувачів для приміщень всіх, хто лишився категорій. Його застосування можливе, при нормальній і аварійній роботі обладнання, за умови відсутності можливості формування вибухонебезпечних концентрацій в повітряному середовищі. Якщо температура повітря або категорія вибухонебезпечності суміші газів не відповідає нормам, то необхідний монтаж додаткових ежекторних установок.

Для очищення повітряного середовища від вибухонебезпечних і шкідливих речовин використовують пиловловлювачі і різні системи фільтрів, монтовані у вибухозахищеному виконанні. Їх застосовують як для сухоuj, так і для мокрого очищення, одночасно з системою безперебійного видалення пилу. При спеціальному технічному обґрунтуванні допускається їх використання у зазвичайному виконанні для мокрого очищення.

Повітророзподільники, що застосовуються в приміщеннях з величиною витрати припливного повітря більше 10 м3 на годину, повинні бути обладнані пристроєм зміни напрямку повітря. Подача повітря повинна регулюватися в горизонтальній і вертикальній площинах. Повітророзподільники, які застосовуються для душирування робочого місця, повинні мати кут регулювання потоку повітря в горизонтальному напрямку - 1800, а у вертикальному 300.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь