Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Подовжувачі на котушці: вибираємо правильно

Ви ходите з газонокосаркою по своєму газону, щоб підстригти його, але раптом стає тихо. Газонокосарка замовкла і не подає ніяких ознак життя. У вас починається паніка - як так, я ж тільки вчора купив нову газонокосарку, а сьогодні вона вже зламалася. Зачекайте, вистачить панікувати. Може бути просто не вистачило подовжувача або він виявився слабеньким. Адже подовжувачі теж бувають різні.

Вони можуть бути призначені для вулиці і для приміщення, можуть бути силові і ні. І вірний вибір подовжувача здатний і правильно вирішити задачу, та ще й гроші можна заощадити. Адже підключати чайник на кухні зовсім необов'язково вуличним силовим подовжувачем просто нерозумно. Тому варто розуміти куди який подовжувач краще протягнути для чайника, а який для культиватора. Сьогодні поговоримо про силові подовжувачі на котушках, а по дорозі розглянемо їх конструктивні особливості, які відрізняють їх від інших моделей. І тоді напевно, все встане на свої місця. Придбати подовжувачі на котушці ви можете в інтернет-магазине Contactica вже зараз.

Тільки відразу обмовимося, ми сьогодні говоримо про побутові силові подовжувачі. Подовжувачі з промисловими роз'ємами сьогодні чіпати не будемо, так як вони не так часто зустрічаються в побуті, так і в голові буде каша.

Отже, виходячи з назви, подовжувачі на котушці на щось намотані. А якщо бути точним, то на якусь котушку. Котушка ж не проста, а чарівна. Розетки в неї вбудовані. Гаразд, гаразд, тепер без жартів. І почнемо ми зовсім не з котушки, а з самих азів. Основною відмінністю в конструкції подовжувача є провід. У звичайних подовжувачах застосовуються дроти площею перетину від половини міліметра до одного. Це маленький перетин, але його цілком достатньо для невеликої потужності. Якщо хтось не розуміє, то від перетину залежить обсяг потужності, яку може передавати провід. Чим більший перетин, тим вища потужність, і навпаки. Відповідно, на кожному подовжувачі є маркування, яке як раз і вказує на максимальну потужність. Якщо потужність буде більшою, ніж допустима, то дроти можуть перегрітися і незрозуміло чим все це може закінчитися. Може бути що завгодно, від короткого замикання до пожежі. Пам'ятайте, подовжувач не іграшка.

Виходячи з вищевказаного, йдемо далі і розуміємо, що слово «силовий» позначає потужність. Точніше такі подовжувачі розраховані на велику потужність і здатні одночасно живити культиватор і газонокосарку. Знову-таки, виходячи з минулого абзацу, цілком логічно, що у таких подовжувачів перетин проводів більший, ніж у звичайних. Він може доходити до двох з половиною міліметрів, і кількість проводів може бути від двох до чотирьох.

Самі гнізда подовжувача бувають дуже різними. Від найпростіших розеток, до розеток із заземленням і гумовими кришками. Давайте розбиратися. Найпростіше гніздо не має навіть заземлення, це просто розетка, в яку можна підключати будь-які електроприлади. Якщо ж потрібно підключати електроприлади, які вимагають заземлення, варто звернути увагу на наявність такої можливості. Але описані вище варіанти, це скоріше для внутрішнього використання або в суху погоду і теплу пору року.

Тепер про найцікавіше. Існує маса варіантів подовжувачів для вулиці. Адже перша, і саме логічна відмінність вуличного подовжувача від кімнатного - наявність захисту від води. Адже вода здатна не тільки просто зіпсувати подовжувач, а й коротке замикання влаштувати і взагалі все що завгодно. Так що, як правило гнізда розеток прикриті постійно гумовими герметичними кришками. Так і вода не потрапить, та й всякому бруду теж вхід закритий. Адже з гнізд подовжувача навряд чи прикольно виколупувати землю.

Також, крім перетину струмопровідної жили у подовжувачів є ще типи ізоляції. Про ізоляцію сьогодні говорити не будемо, інакше у всіх цих речах точно заплутаємося. Кабелі мають маркування, в якому зашифровані всі дані про нього.

Тепер переходимо до тих самих котушок. Це не що інше, як ваша зручність. Як правило на котушки не намотують короткі подовжувачі. Зазвичай діапазон довжин варіюється від десяти до ста метрів. Уявіть, як без котушки збирати воєдино подовжувач довжиною метрів п'ятдесят. Увага, питання - скільки вузлів буде на п'ятдесятиметровому подовжувачі, коли він наступного разу знадобиться? Для цього і придумана котушка. По-перше, в її центрі добре поміщається блок розеток, а по-друге дуже зручно за допомогою маленької ручки накрутити подовжувач на котушку. Адже так він акуратно скручений і його досить просто транспортувати. На виході виходить, що від такого, не найдешевшого рішення, в плюсі ​​всі. Адже краще бути підготовленим до роботи, ніж вирішувати завдання, ніяк не пов'язані із задуманим, а на виході втрачати настрій.

У підсумку виходить, що підбір подовжувача справа тонка. Потрібно розуміти масу обставин, з якими вам доведеться зіткнутися в майбутньому. Адже саме від завдань, які потрібно буде вирішити буде задужати вибір подовжувача. Звертайте увагу на якість подовжувача, наявність маркувань та гарантійні зобов'язання постачальника. Від цього залежить термін служби подовжувача, кількість вирішених з його допомогою завдань і просто задоволення від його використання. Не купуйте контрафактні вироби. До нових зустрічей!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь