Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати хороший кутовий диван для вітальні?

М'які меблі є однією з основних і дорогих складових інтер'єру. Якщо ви вирішили купити кутовий диван у вітальню, важливо оцінювати не тільки його зовнішній вигляд, але також функціональні і конструктивні особливості, які можуть вплинути на зручність його експлуатації і термін служби.

Матеріал оббивки

Спочатку варто визначитися, на яку суму ви розраховуєте. Одним з найбільш дорогих варіантів покупки є шкіряні меблі. Переваги такої оббивки очевидні: високий захист від вологи, стійкість до стирання і впливу миючих хімічних складів, елегантний зовнішній вигляд. Але якщо бюджет не настільки великий, можна звернути увагу на варіанти з гобелена або шенила. Найчастіше виробники використовують саме ці матеріали, оскільки вони практичні, естетичні, а також не сильно поступаються за міцністю шкіряним варіантами. Більш того, вартість такого дивана буде значно нижчою. У будь-якому випадку дуже важливо, щоб один і той же матеріал використовувався при оббивці готової конструкції. Придбати кутовий диван ви можете на сайті http://matroluxe.com/ru/divany-uglovye вже зараз.

Про наповнювачі

До цього пункту слід підходити особливо уважно, оскільки вибір наповнювача безпосередньо залежить від призначення меблів. Якщо кутовий диван буде використовуватися виключно як частина інтер'єру і для прийому гостей, підійде самий звичайний поролон. Але якщо ви плануєте використовувати «куточок» в якості місця для сну, то варто звернути увагу на моделі з пружинами, оскільки при регулярному впливі поролон зношується і просідає протягом 2-3 років. Більш того, якісні пружини мають хороші ортопедичні властивості. Однак найкращим варіантом наповнювача є латексна піна, яка може підлаштовуватися під контури тіла. При цьому вона служить десятиліттями, а також здатна приймати колишню форму, якщо ви встанете з дивана.

Каркас і механізм

Як каркас м'яких меблів можуть виступати натуральне дерево, ДСП або метал. Найбільш довговічним є останній. Найчастіше металеві каркаси застосовуються при виготовленні меблів в хай-тек стилі. У класичних моделях застосовують натуральну деревину або каркаси з фанери. Зрозуміло, що конструкція з цілісних шматків дерева буде коштувати набагато дорожче і служити довше, ніж ДСП. Але і бюджетний варіант теж підійде, якщо в конструкції застосовані надійні болтові з'єднання високої міцності. Не забувайте, що придбати якісні дивани ви можете на сайті за привабливими цінами.

Що стосується механізму, то тут вибір також залежить від експлуатації. На сьогоднішній день кутові дивани можуть розкладати абсолютно по-різному, але незалежно від типу пристрою вони все здатні витримувати велику кількість циклів розкладання-складання.

Для вітальні кімнати підійдуть викатні кутові дивани або моделі типу «акордеон». Ці два види найбільш оптимальні в плані економії простору. Особливо, якщо приміщення має невелику площу. Більш того, конструкції зручні і для сну, оскільки в розкладеному вигляді практично не мають відчутних стиків і провалів, як це часто буває в диванах «єврокнижка», де для додаткового зручності і комфорту на поверхню дивана бажано класти матрац.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь