Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати каву?

Каві присвячено безліч висловів, у неї незліченна кількість шанувальників по всьому світу. Багато іменитих, талановитих людей обирають саме каву. Сьогодні ми постараємося підказати, як вибрати з різноманіття асортименту, той продукт, який дійсно є справжньою кавою.

На що звернути увагу при виборі?

Отже, з чого почати пошуки? Потрібно ознайомитися з основними країнами-експортерами, які постачають зернову каву, де і який сорт вирощують, і який з сортів користується найбільшим попитом і світовим визнанням. Якщо ви хочете купить кофе интернет магазин caffissimo.com.ua є хорошим варіантом.

Далі навчіться розбиратися в термінології: дізнайтеся про види, сорти і суміші різних сортів.

Варто з'ясувати особливості сортів і відмінності між ними. Цей навик допоможе Вам підібрати свіжообжарену каву в зернах відповідно вашим смаковим уподобанням. Також краще докладніше дізнатися про відомі бренди, які представлені на ринку. Найбільш відомі марки зазвичай краще дбають про якість товарів, що поставляється ними на ринок. Проте, зараз в Україні з'являються невеликі приватні фірми, які дуже якісно обсмажують свіжі зерна кави і продають їх.

Нарешті слід ознайомитися зі способами приготування та умовами зберігання зернової кави, щоб Ваша покупка радувала Вас довгий час.

Як визначити чи якісний продукт?

Всього у світі існує близько 90 видів кавових дерев, але популярними видами вважаються тільки два. Саме від цих дерев отримують відомі види зерен: Арабіка і Робуста.

Арабіка є найпопулярнішим сортом зернової кави у світі. Все завдяки прекрасному смаку і низькому вмісту кофеїну. При виборі Арабіки слід звертати увагу на розмір зерен, адже він повинен бути великим. У різних країнах цей параметр позначають по-різному. І тільки Арабіка родом з Ємену має маленький розмір зерен, але це не погіршує її смакових властивостей.

Маркування свіжообсмаженої кави в зернах взагалі досить складне. Але все і завжди можна знайти на просторах Інтернету. До того ж, чим більшу кількість разів Ви дивитеся на упаковку, тим швидше запам'ятаєте всю необхідну Вам інформацію. Тому з часом всі ці позначення будуть мати для вас цілком певний сенс, і не будуть здаватися китайськими ієрогліфами.

Також дуже важливо, щоб конкретний сорт подобався саме вам. Тому для початку завжди варто купувати одну пачку невеликого фасування. Або як варіант можна спробувати вже зварений напій в місцях його безпосереднього продажу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь