Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ліцензія на алкоголь: як отримати?

Ліцензія на алкоголь - один з найважливіших документів для легальної торгівлі алкогольними напоями в закладах громадського харчування, місцях роздрібної торгівлі і на виробництвах.

Ліцензія на алкоголь буває різних видів:

  1. Ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.
  2. Ліцензія на оптову торгівлю алкогольними напоями.
  3. Ліцензія на імпорт алкогольних напоїв.
  4. Ліцензія на експорт алкогольних напоїв.
  5. Ліцензія на виготовлення алкогольних напоїв.

І Вам чітко потрібно визначитися, чим саме Ви плануєте займатися. Так як, від цього залежать передліцензійні умови отримання необхідної ліцензії.

Варто зазначити, що компанія "Експрес Документ" надає допомогу в отриманні ліцензії на алкоголь по Києву та Київській області. Якщо вас цікавить лицензия на алкоголь Киев, то рекомендуємо перейти за даним посиланням.

У цій статті, ми детально зупинимося на ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями для бару, кафе, кав'ярні, піцерії, ресторану чи магазину.

Для оформлення ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, Вам необхідно зібрати наступні документи:

  1. Документи на приміщення, яке повинно мати більше 20 кв. м - це обов'язкова вимога при отриманні ліцензії. А саме: копії правовстановлюючих документів; копії договору оренди, суборенди з актами прийому-передачі.
  2. Документи на заявника: виписка з ЄДР. Суб'єкт, який хоче оформити ліцензію повинен знаходитися на загальній системі оподаткування. Це може бути як юридична особа, так і фізична особа-підприємець.
  3. Заявки: на отриманні ліцензії; фотофіксація закладу (фасаду); довіреність.
  4. Документи на касовий апарат: копії паспорта касового апарату; копія договору з компанією, що обслуговує касовий апарат; касова книга; копія реєстраційного свідоцтво про реєстрацію касового апарату. Варто зазначити, що наявність касового апарату відноситься до обов'язкових умов отримання ліцензії.

Важливо тут підмітити, що для бухгалтерії і успішного старту необхідно вибрати правильну стратегію форми підприємництва.

Ліцензія на алкоголь видається терміном на 1 рік. Офіційний платіж становить 8000/рік.

Важливо також підняти питання обліку. Якщо Ви не замислювалися про програму обліку Вашого закладу, варто приділити цьому час і вибрати програму, так як модель касового апарату буде впливати на якість роботи обладнання, що на пряму впливає на отримання ліцензії. Без касового апарату не можна отримати ліцензію. Без розуміння програми, не зареєструвати касовий апарат. Без вибору програми не купити касовий апарат. Ось такий ланцюжок дій.

Компанія "Експрес Документ" допоможе отримати ліцензію на алкоголь і тютюнові вироби в усіх районах Києва і всіх населених пунктах Київської області.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь