Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Патронаж літніх людей

Патронаж - медична, соціальна та психологічна підтримка людини, який повністю або частково не може себе обслуговувати самостійно. Патронажна допомога включає контроль прийому ліків, проведення медичних процедур, підтримання гігієни, виконання побутових повсякденних справ.

Опіка і патронаж: відмінності

Похилий вік - період, пов'язаний зі зниженням життєвої активності, здатністю адаптуватися до навколишнього світу, неможливістю виконувати повсякденні обов'язки. Іншими словами, це - час, коли людина потребує сторонньої періодичної допомоги або щоденного догляду.

Законодавство передбачає 2 варіанти догляду за літніми людьми - опіка і патронаж від https://ne-odin.in.ua/.

Опіка, опікуни - права і обов'язки

Оформляється, якщо у людей похилого віку спостерігаються психічні відхилення, вони не розуміють, що відбувається навколо, не оцінюють своїх дій і їх наслідків. Фактично, людина стає недієздатним. Але визнати це стан повинен суд, куди подається відповідний позов.патронажные услуги

Після винесення судового рішення органи опіки призначають опікуна з числа родичів або сторонніх осіб. Громадянин повинен бути повнолітній, що не судимий, не має хронічних захворювань, алкогольної або наркотичної залежності, дієздатний.

Призначений опікун є законним представником підопічного і має право здійснювати будь-які дії від його імені, в його інтересах. Він може проживати на житлоплощі опікою чи переселити того на свою територію. В його обов'язки входить приготування, прибирання квартири, супровід опікуваного до лікаря, на прийом до психіатра, проведення гігієнічних процедур.

Всі соціальні виплати підопічного зараховуються на банківський рахунок опікуна. Звідси він може витрачати гроші на їжу, покупку медикаментів, засобів особистої гігієни, речей для побутових потреб. При цьому піклувальник не має права розпоряджатися іншим майном опікуваного без згоди органів опіки, куди здає звіт про понесені витрати.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь