Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати надувний човен?

Риболовля, полювання або просто відпочинок на озері або річці - у всіх цих випадках знадобиться надувний човен. Це той інструмент, який дозволить отримати не тільки відмінний улов, але і море задоволення від процесу, багато позитивних емоцій та вражень. 

Щоб риболовля дійсно вийшла вдалою, а не доставила неприємні клопоти, необхідно відвідати інтернет-магазин човнів aquamania вже зараз.

Від чого залежить вибір надувного човна?

Перш ніж ви визначитеся з моделлю човна, потрібно добре продумати мету, для якої плануєте його придбати. Багато людей забувають про цей важливий момент, що в підсумку призводить до негативних вражень - розчарування від експлуатації. Надувний човен може стати в нагоді для таких завдань:

  1. риболовлі та полювання;
  2. сімейного проведення часу на воді - якщо ви захочете перебратися з одного берега на інший;
  3. розважальних цілей - надувний човен здатен тягнути за собою надувний атракціон або любителя гострих відчуттів, який захотів покататися на водних лижах.

Звичайно, не виключено, що пристосування буде використовуватися для всіх перерахованих вище дій. Однак враховуватися повинні ті ситуації, для яких надувний човен найпотрібніший. Також на вибір човна впливає передбачувана для плавання водойма - річка, озеро, водосховище, море. Значення має наявність або відсутність вітру, хвиль.

5 критеріїв вибору надувного човна

Більшість моделей сучасних надувних човнів виробляються або з полівінілхлориду (ПВХ), або з хайпалона. Перший матеріал дешевший, його простіше ремонтувати, що важливо для споживачів, які шукають бюджетні варіанти. Надувні човни з хайпалон акоштують дорожче, однак вони більш стійкі до стирання, ультрафіолетового впливу і хімічного впливу. Якщо Ваш човен не передбачає в подальшому інтенсивну експлуатацію, ПВХ більш ніж виправданий в якості матеріалу виготовлення. Крім того, вибирати надувний човен потрібно за такими п'ятьма критеріями:

  1. Місткість. Сьогодні можна купити човен на одну людину (довжина до 2,5 м), на двох людей (2,6-3,9 м), трьох (3,9-4,3 м) і чотирьох (більше 4,3 м).
  2. Зручність. Надувний човен має мати стійку поверхню, яка дозволить рибалити стоячи або класти всередину важкі предмети.
  3. Практичність. Збираючись купити надувний човен, зверніть увагу на шви (їх рівномірність і симетричність). Вони можуть бути звареними, коли матеріал кріпиться під впливом високої температури, або клеєними. Якщо ви в майбутньому плануєте встановити мотор на судно, краще вибирати плавзасіб з вмонтованим в каркас транцем товщиною 2,5 см. Подібна конструкція витримає потужний мотор (5-6 к.с.).
  4. Безпека. Надувні човни з ПВХ можуть мати різну щільність. Для гребних плавзасобів - це 700-750 г / м², для веслово-моторних - 950 г / м², для моторних - 1000 г / м² і вище.
  5. Колір. Надувні човни темного кольору хороші для риболовлі із заболочених берегом, оскільки на них менше видно бруд. Світлі судна менше нагріваються в спеку, тому в них добре рибалити днем. Човен камуфляжного кольору підійде для полювання, коли потрібно непомітно підібратися.

У кожного своє уявлення про ідеальний надувний човен. Комусь - важлива швидкість пересування і практичність човна, а інша людина насамперед дбає про безпеку. Кожна модель має свої особливості в експлуатації. Вибирати для себе надувний човен потрібно з урахуванням умов передбачуваної експлуатації та висунутих вимог.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь