Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види послуг які надають бухгалтерські фірмами: чому вигідна незалежна оцінка фінансового стану компанії

Для ефективної бізнесової діяльності, власники підприємств мають проводити облік фінансових операцій. Існує декілька способів для виконання бухгалтерського обліку. Серед них: самостійний облік, утримання бухгалтера, або цілого штату бухгалтерів. Крім того, за останній час, до вирішення важливих фінансових завдань все частіше стали залучати професійні, спеціалізовані фірми. Не кожна така бухгалтерська організація в змозі запропонувати будь-який вид послуг. Замовники повинні інтерв'ювати різні фірми, щоб визначити, яка з них найкраще відповідає їхнім бізнес-потребам.

На які послуги можуть розраховувати компанії?

Бухгалтерські фірми пропонують безліч послуг, які допоможуть власникам бізнесу залишатися фінансово організованими, підготуватися до зростання бізнесу, та вчасно сплачувати податки. Невисока собівартість забезпечується за рахунок обслуговування декількох компаній. До основних видів послуг відносяться:

  1. Податкове планування та підготовка звітності. Бухгалтерські фірми зосереджені на підготовці та плануванні податків для компаній любого розміру та фізичних осіб. Облік податків дозволяє своєчасно вирахувати розмір податків та сплатити їх в рамках звітного періоду.
  2. Зарплатні бухгалтерські послуги. Бухгалтерські компанії надають різний рівень послуг із заробітної плати, які включають підрахунок виплат заробітної плати з врахуванням податків та інших утримань. Крім того фахівці готують звітні документацію у встановленому форматі. Базуючись на даній інформації спеціалісти проводять підготовку розрахункових листів, відомостей платежів та заповнюють пам'ятку з начислення податків, які відносяться до заробітної плати.
  3. Управління персоналом. Багато компаній з бухгалтерського обслуговування пропонують управління людськими ресурсами та адміністрування. Ця послуга включає управління заробітною платою, пільги та компенсаційні виплати працівникам. Обсяг таких послуг обмежується лише кількістю практичного контролю, який хоче мати власник малого бізнесу в різних аспектах HR-процесу.
  4. Обробка рахунків. Додаткові послуги включають обробку кредиторської заборгованості та створення щомісячних звітів. Бухгалтерські організації створюють свої звіти швидше, ніж невеликий персонал, і зберігають інформацію в повному осягу. Крім того послуги включають в себе моніторинг платежів, кредитування рахунків та вирішення проблем з минулими рахунками.

Тільки висока якість бухгалтерських послуг дозволяє фірмам успішно функціювати і залишатися на ринку!

Навіщо компаніям незалежні бухгалтерські послуги?

Одне із основних джерел інформації про компанію — це данні бухгалтерського обліку. Вони надзвичайно корисні. як для керівництва організації, так і для інвесторів за умови їх актуальності, повноти відображення та об'єктивності. Кваліфікована оцінка систем бухгалтерського та фінансового обліку, принципів розрахунку та формування фінансової звітності гарантує певний рівень довіри. Бухгалтерська інформація незалежної фінансової організації набуває більшої ваги при прийняті рішень. Крім того до плюсів такої співпраці відносять:

  1. Залучення сторонніх фірм, для ведення обліку, коштує компаніям значно дешевше, ніж виплати зарплати штатним працівникам.
  2. Значна економія на закупівлі програмного забезпечення, спрямованого на ведення обліку в бухгалтерії.
  3. Сторонній супровід унеможливлює перерви в діяльності, пов'язані з хворобою працівника, відпусткою або звільненням.

Як змінюється відношення до бухгалтерських послуг в Україні?

Повільно, але бізнес-клімат та правила гри в Україні змінюються і цей процес незворотній. Введення антирейдерських законів, скасування десятків застарілих вимог – поліпшує бізнес-клімат в країні. Поступово керівники компаній починають розуміти, що бухоблік потрібен для бухгалтерів і податківців, а бізнес може витрачати звільнившийся час на вирішення своїх проблем.

На даний час основними замовниками послуг стали ІТ-компаній, які першими оцінили переваги такої співпраці. В найближчій час на ринок можуть вийти міжнародні компанії, пропонуючи якісні бухгалтерські послуги. Тому потрібно вже зараз підготувати кадри спроможні скласти достойну конкуренцію.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


One thought on “Види послуг які надають бухгалтерські фірмами: чому вигідна незалежна оцінка фінансового стану компанії

  1. Оля

    Якщо виникли проблеми із штатним бухгалтером в умовах карантину - звикайте до послуг аутсорсингу, що суттємо зекономить ваш час і кошти. Пропонуємо допомогу у веденні бухгалтерського обліку для ТОВ і ФОП: https://mcg-lv.com/

Залишити відповідь