Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як лікувати алкоголізм?

Залежність, алкоголізм - це захворювання комплексне, і без належної процедури лікування і відновлення повернутися до здорового життя неможливо.

Алкоголізм - це нездатність тримати стреси. Для відволікання людина вдається до допомоги хімічної речовини - алкоголю.

Щоб лікування https://nc-vibor.com.ua/uslugi/lechenie-alkogolizma/ було результативним, потрібно не тільки змінити звички залежного, не тільки навчити його новим навичкам спілкування з оточуючими. Сам залежний повинен хотіти кинути пити - це найкраща з можливих мотивацій до одужання. Щоб у людини з'явилася мотивація, він повинен усвідомити і визнати, що у нього є проблема, але він не просто повинен переступити через них і забути про це, необхідно змінити весь свій життєвий уклад, почати нову позитивну життя. Для реалізації цього плану потрібно створити нові цілі, усвідомити, що потрібно для їх досягнення і втілювати ці дії в життя. Це вимагає великих самостійних зусиль і подолання складнощів, в чому може допомогти фахівець.

Залежність - це нездорове, патологічна пристрасть до чогось або до певних дій. Залежно можна розділити на хімічні і нехімічні.

Хімічна залежність - це коли людина за рахунок прийому медикаментів, алкоголю або наркотиків намагається поліпшити свій психоемоційний стан.

Коли залежність прогресує, кількість прийнятих речовин переходить в нову якість. При алкоголізмі це проявляється в тому, що алкоголю повинно ставати все більше для підтримки тієї ж комфортною ступеня сп'яніння. Частота прийому спиртного також збільшується.

Будь-яка залежність - це організація сплеску ендорфінів і дофаминов за рахунок вживання стимулюючого речовини. Якщо ви стикалися з таким проявом у себе - звертайтеся за допомогою до психологів, а в разі коли не можете собою управляти - не варто соромитися звернутися навіть до наркологів. При цьому не важливо, що є допінгом: їжа, шопінг, екстремальні дії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь