Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яким має бути депутат?

Для багатьох стане несподіваним одкровенням те, що, згідно з нормами Конституції, до народного депутата не пред'являється ніяких особливих вимог, окрім його обов'язкового українського громадянства, віку не менше 21 року і по-щонайменше п'ятирічного терміну постійного проживання на території України. А як же питання його здоров'я, освіти, професійного досвіду?

Давайте спробуємо сформулювати головні критерії, якими повинен володіти конкретний кандидат в депутати.

Отже, кандидат в депутати обов'язково повинен володіти наступними особистісними якостями:

  1. Відповідною профільною юридичною або економічною освітою (це базис, без якого навіть немає сенсу обговорювати що-небудь інше).
  2. Практичним досвідом роботи за фахом з певними якостями трудоголіка - ледачий пан-директор ніколи не буде гідним депутатом, будь він навіть генієм економіки і права. Економіст або юрист, в першу чергу, повинен мати досвід і схильність до наукової (або, для юристів, - правозахисної) діяльності. Якщо юрист чи економіст має досвід роботи виключно в держструктурах, то, в більшості випадків, це означає лише одне - цей кандидат буде служити виключно системі, а не вам особисто і всьому іншому народу. Рекомендуємо відвідати сайт negrich.kiev.ua і  дізнатися про діяльність депутата Київради Негрича М. М.
  3. Певною громадянською позицією, яка Вам як виборцю імпонує. Нагадаємо: громадянська позиція кандидата в народні депутати може проявлятися в його участі на протязі тривалого часу в громадських рухах, в наукових роботах кандидата, в публікаціях кандидата в пресі або інтернеті, з тексту яких недвозначно можна зробити висновок про його громадянську позицію. Причому, така інформація повинна бути опублікована не раніше ніж за один-два роки до виборів, а не під час виборчої кампанії. Запам'ятайте, все це легко перевірити через інтернет - досить набрати в пошуковику прізвище зазначеного кандидата. Звичайно, за умови, що Вам буде цікаво це дізнатися.
  4. Певними загальнолюдськими моральними якостями. Такими базовими якостями, як порядність, чесність, вміння виконувати обіцянки та інше. Тут, правда, треба бути обережним і розбірливим, так як перевірити це на практиці досить нелегко, а в інтернеті з цього приводу може бути написано що завгодно - і брехливі подяки, і наклеп конкурентів. Як на мене, визначається це інтуїтивно, але, все ж, на основі аналізу всієї наявної інформації.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь