Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Відкриття офшорних компаній: в чому вигода?

Одним з аспектів податкового планування є вироблення такої стратегії розвитку підприємства, при якій доводиться платити менше податків на прибуток. Для представників середнього і великого бізнесу ідеальним варіантом стане відкриття офшорної компанії. Не варто думати, що це щось нелегальне, адже навіть такі гіганти, як Google, Apple, Microsoft і навіть General Motors використовують офшори.

Основні переваги офшору

Для багатьох власників бізнесу основна перевага полягає в збереженні конфіденційності комерційної інформації. Одне з основних правил, яке дотримується в офшорних зонах, - повне приховування даних про акціонерів і керівників тієї чи іншої компанії. Крім того, забезпечення додаткової конфіденційності можливо за рахунок призначення номінальних акціонерів і керівництва. З інших переваг можна виділити той факт, що відкриття офшорної компанії забирає мінімум часу. Якщо вас цікавить информация про відкриття компанії в офшорі, то рекомендуємо перейти за даним посиланням.

Ще важливі переваги:

  1. ​​оформлення всіх документів здійснюється без особистої присутності;
  2. практично відразу після реєстрації фірми можна відкрити рахунок в місцевому банку і проводити фінансові операції з мінімальною комісією;
  3. підприємцю дається можливість відкриття компанії з будь-якою організаційно-правовою структурою;
  4. компанія залишається правочинним об'єктом міжнародного права.

Як правило, власники офшорів не платять податок на прибуток, а лише щорічний реєстраційний збір. Таким чином Ваші гроші знаходяться під надійним захистом і їх можна направляти на подальший розвиток власного бізнесу.

Що потрібно враховувати при відкритті офшору?

Найважливіший момент - вибір юрисдикції. Є три категорії офшорних зон:

  1. класичні - тут немає валютного контролю і всі компанії звільняються від податків на прибуток;
  2. території з особливою системою оподаткування - наприклад податок стягується лише з доходів, отриманих безпосередньо на території даної країни;
  3. території, де звільняються від оподаткування певні види діяльності.

Потрібно також враховувати обстановку в країні, де буде відкрита офшорна компанія, так як на деяких віддалених територіях є великий ризик рейдерських захоплень і державних переворотів. Звертайтеся до експертів, які підберуть для Ваших фінансів ідеальні умови!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь