Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Майданчик ProZorro. Продажі: основні переваги

Україна завжди страждала від корупційних схем, які сьогодні стали особливо витонченими. З цієї причини в уряді ухвалили рішення розробити спеціальну систему, яка б дозволила поєднати бізнес, громадськість та державні інтереси. В результаті вже в наприкінці 2015 року розпочинає діяти система ProZorro, яка не випадково отримала цю незвичайну назву. Слоганом майданчика є: всі бачать все, а прозорість процесу стала однією із запорук успішності системи. Всі відомості, які відносяться до конкретного тендеру, доступні кожному користувачеві. Тому вивчити хід будь-яких закупівель і продажів можуть всі бажаючі. Це дозволило забезпечити максимально високий рівень контролю, а також виключити будь-які ситуації, при яких продажі здійснюються поза встановлених вимог і стандартів.

Офіційний майданчик ProZorro, де відбуваються продажі можна знайти на сайті https://sale.uub.com.ua/, тут користувачам доступні тендери з продажу нерухомості, автомобілів та інші аукціони, до яких користувачі можуть приєднатися або створити свій окремий аукціон. Всі подробиці про роботу офіційного майданчика можна дізнатися на представленому сайті.

Чому ж система ProZorro сьогодні є такою успішною і користується великим попитом серед користувачів? В першу чергу серед причин варто виділити те, що торги ведуться об'єктивно. Всі знаходяться в однакових умовах, що виключає небезпеку створення тіньових схем і ведення нечесних торгів. Також варто відзначити і те, що майданчик, як випливає з назви, прозорий. Вся інформація знаходиться в публічному доступі. Тому будь-хто може провести аналітичний експеримент і переконатися в тому, що торги були проведені за жорсткими правилами, виключаючи небезпеку корупції.

Кожна заявка, яка розглядається в ході торгів, отримує таку ж увагу, як і будь-яка інша. З цієї причини вдається назавжди забути про таке явище, як упередженість. Обов'язкова процедура кваліфікації, яка діє для кожного учасника, здійснюється після завершення торгів. Не менш важливим є і те, що всі рішення, які приймає тендерна комісія, є абсолютно відкритими. Все це в результаті призводить до того, що процес закупівель стає максимально простим, а рівень корупції вперше за багато років показує негативну, а не позитивну динаміку.

Сама система базується на таких принципах, щоб тендери мали місце тільки на комерційних майданчиках, а інформація накопичувалась у спеціальній базі даних, доступній для будь-якого користувача. Кожен з подібних майданчиків має офіційне підтвердження, а також дозволяє займатися як державними закупівлями, так і комерційними торгами. Останнім часом особливо актуальними стають активи, які належали ліквідованим банківським установам, а також збанкрутілим підприємствам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь