Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Медична довідка для отримання дозволу на зброю

Власна зброя відкриває перед своїм володарем масу можливостей: полювання на дичину, змагання в тирі і гарантія безпеки. Але дістати подібне благо не так просто. Адже незважаючи на масу переваг, зброя несе потенційну небезпеку як для власника, так і для оточуючих. Тому держава ввела контроль за обігом вогнепальної зброї в Україні. Сьогодні, для можливості обзавестися подібною річчю варто підтвердити свою психосоматичну спроможність. Для цього і оформляється медична медицинская справка 002 на зброю.

Особливості отримання документа

Даний дозвіл є фактичним підтвердженням психічного і фізичного здоров'я людини, яка претендує на придбання, зберігання і використання мисливської, травматичної, пневматичної, нарізної, гладкоствольної, вогнепальної або будь-якого іншого типу зброї. Для оформлення цього документа людині належить пройти огляд у ряду фахівців, висновки яких допоможуть у визначенні її фізичного статусу. Без наявності медичної довідки на зброю у видачі дозволу буде відмовлено, а подібна спроба може бути прирівняна до факту шахрайства.

Для оформлення медичної довідки слід звернутися в державну поліклініку за місцем реєстрації або ж в будь-який сертифікований приватний медичний центр. Тут вам треба буде пройти таких фахівців:

  1. Терапевт.
  2. Офтальмолог.
  3. Невропатолог.
  4. Отоларинголог.
  5. Психіатр.
  6. Нарколог.

Останні два медика видають окремі сертифікати, які стануть обов'язковим доповненням до основної медичної довідки.

Врахуйте: якщо ви не хочете втрачати час в чергах муніципальних поліклінік, варто звернутися в приватний заклад. Однак важливо вибирати тільки сертифіковані установи, у медиків яких є повноваження на проведення подібних оглядів і на видачу висновків.

Які документи слід підготувати?

Для проходження огляду і подальшого оформлення медичної довідки важливо підтвердити свою особистість. Для цього слід заздалегідь підготувати і взяти з собою такий спектр документів:

  1. Паспорт (оригінал).
  2. Наявність військового квитка є обов'язковою для представників чоловічої статі.
  3. Фото ¾ (2 штуки).
  4. Офіційні висновки психіатра і нарколога (оригінал).

При наявності і коректному оформленні всієї документації отримання довідки на зброю займе не більше 15-30 хвилин.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь