Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як отримати ліцензію на торгівлю алкогольними виробами в Україні?

Незважаючи на те, що прихильників здорового способу життя в Україні стає все більше, торгівля тютюновими виробами та алкогольними напоями і раніше залишається прибутковим заходом. У даній сфері діє жорстке державне регулювання, основна мета якого - протистояти нелегальній торгівлі та продажу фальсифікату.

Як швидко оформити ліцензію на торгівлю алкоголем?

Якщо Ви вирішили зайнятися бізнесом або перепрофілювати свій магазин, включивши в асортимент товару алкогольну і тютюнову продукцію, то доведеться оформляти відповідний дозвіл. Звернення в приватну компанію допоможе Вам заощадити масу часу, оскільки відпаде необхідність особисто ходити до фіскальної інспекції і займатися питаннями отримання дозволу на роздрібну торгівлю спиртовмісною продукцією. Якщо вас цікавить лицензия на пиво, то радимо перейти за даним посиланням.

Спеціалізовані компанії сприяють в отриманні відповідних дозволів. Якщо Ви проживаєте безпосередньо в столиці або в одному з райцентрів, то вартість річної ліцензії становитиме 8 тисяч гривень. Підприємцям же, які ведуть свою діяльність в сільській місцевості, ліцензія обійдеться всього лише в 500 гривень за одну торгову точку.

Для отримання ліцензії необхідним є дотримання наступних умов:

  1. юридична особа або ФОП є зареєстрованими;
  2. в магазині обов'язково повинен бути касовий апарат;
  3. площа торгового місця складає не менше 20 кв. м;
  4. приміщення, в якому здійснюється торгівля, має бути виведено з житлового фонду.

Якщо все відповідає вищевказаним вимогам, то Ви без проблем отримаєте дозвіл на один рік. Також можна отримати ліцензію на оптову торгівлю та імпорт алкоголю з-за кордону. Штраф за торгівлю сигаретами і алкоголем без ліцензії карається в Україні досить суворо. Відповідно до ст. 17 «Закону про держрегулювання виробництва і обороту спиртовмісної продукції та тютюнових виробів» штраф складе до 200 відсотків від вартості вилученої партії товару, але не менше 17 000 грн. А за статтею 156 КУпАП на суб'єкта накладається відповідальність у вигляді штрафу до 3400 грн з конфіскацією незаконної продукції і отриманого доходу за її реалізацію.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь