Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати телевізор?

Громіздкі, важкі, телевізійні ящики відходять у минуле, їх місце займають компактні, легкі, сучасні телевізори. Що й казати про те, яке розмаїття багатофункціональних пристроїв знаходиться в магазинах. Сьогодні ми спробуємо розібратися, як правильно вибрати новий телевізор, на які функції і нюанси варто дивитися потенційному покупцеві.

Розміри

Часто, люди допускають величезну помилку, думаючи, що більше означає краще. Коли постає питання про заповітні діагоналі, не треба порівнювати їх з квадратними метрами. Розмір телевізора необхідно вибирати з урахуванням власного комфорту. Тут потрібно звернути увагу на 2 фактора:

  1. Роздільна здатність екрану.
  2. Відстань, на якій ви будете дивитися телевізор.

На даний момент, виробники використовують такі роздільні здатності, як:

  1. HD ready (1280 × 720 piх).
  2. Full HD (1920 × 1080 pix).
  3. Ultra HD (3840 × 2166 pix).

Чим більшою буде роздільна здатність у екрана, тим ближче ви зможете перебувати біля нього. І навпаки, чим менша роздільна здатність, тим гіршою буде якість зображення поблизу. Відповідно, якщо ви збираєтеся дивитися телевізор з відстані 1,8-2,0 метра, то вам підійдуть діагоналі до 32 дюймів.

Підсвічування екрану

Багато людей, приходячи в магазин вибирати телевізори, помічали барвисту рекламу, або напис в цінниках LED TV, OLED TV, що ж це означає і що краще вибрати? LED TV, OLED TV, LCD - це все є технологіями підсвічування екрану. З цього списку можна прибрати OLED TV, так як це означає, що сам екран виготовлений зі світлодіодів, що звичайно позначилося на ціні такого приладу.

Додаткові функції

Серед додаткових можливостей слід відзначити: Smart TV; 3D; USB.

Функція Smart TV призначена для виходу в інтернет, пошук фільмів, їх перегляду, музики, фотографій і багато чого іншого. При виборі смарт телевізорів потрібно звертати увагу на зрозумілий інтерфейс, хороший браузер, вбудований відеоплеєр, наявність wi-fi з'єднання.

3D функція в ідеалі повинна мати регулювання глибини зображення, конвертацію плоского зображення.

Входи для USB відповідно потрібні для читання інформації з накопичувачів, підключення комп'ютерів і смартфонів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь