Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги сучасного ГБО

Автолюбителі зі стажем знають, що економити на обслуговуванні і технічному оснащенні транспортного засобу не можна. Але зате є спосіб серйозно знизити витрати за допомогою зміни палива - достатньо встановити ГБО, і чеки на заправках скоротяться в середньому на третину, а в ряді випадків до двох разів. Окупається така система теж недовго: якщо пробіг за рік становить більше десяти тисяч кілометрів, то сенс задуматися про її придбання є.

Газобалонне обладнання влаштовано простіше бензинового живлення, і конструкція з часом стає все зручнішою. Аналога насоса тут немає, а паливо (найчастіше це пропан-бутан) надходить з балона в редуктор, а потім і в двигун. Сучасне ГБО, що відноситься до п'ятого і шостого покоління, працює з газом в рідкій фазі - значить, завести автомобіль можна при будь-якій температурі навколишнього середовища. Встановлюється цей герметичний прилад зазвичай в багажник автомобіля, і робить важчим його не більше ніж на п'ятдесят кілограм. Єдиною важливою зміною на паливній магістралі стане поява клапана відключення бензину - а видаляти з авто нічого не доведеться. Вибухонебезпечність ж таких пристосувань надмірно перебільшена, адже стінки балонів для газу товстіші і більш пружні, ніж у стандартного бака машини. Якщо вас цікавить ремонт ГБО, то радимо перейти за посиланням https://pegas.kiev.ua/repair-gbo вже зараз.

Зрозуміло, крім дешевизни, через яку споживачі і вибирають ГБО, є у цього агрегату й інші переваги:

  1. при роботі на зрідженому газі не буває детонації палива в двигуні;
  2. менше нагару і не такий шкідливий вихлоп - менше шкоди для навколишнього середовища;
  3. циліндри служать довше, а значить, масло і фільтри міняти доведеться рідше;
  4. установка ГБО не заважає користуватися за вибором будь-яким паливом.

На заході їзда на газі давно стала популярним явищем, а у нас в країні на це все ще продовжують дивитися як на якусь дивину. Але якщо ціна на паливо і його екологічність, а також можливість довгого ходу на одній заправці для вас важливі, то придбання ГБО обов'язково варто включити в поточні витрати.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь