Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Секрет популярності смарт-квартир

Займаючись вирішенням квартирного питання більшість сучасних українців віддають перевагу компактному житлу що відрізняється ультрасучасним плануванням, доступною ціною та й іншими перевагами – смарт-квартирам. Малогабаритні квартири набирають все більшу популярність на первинному ринку нерухомості тому забудовники намагаються збільшити кількість пропозицій для того щоб задовольнити зростаючий попит. Щоб зробити правильний вибір між однокімнатною квартирою та Smart житлом треба розібратися в їх основних недоліках та перевагах.

Переваги смарт-житла

Смарт-квартири – відмінний варіант в тих випадках, коли необхідно терміново придбати житло, але не вистачає коштів на покупку повноцінної однокімнатної квартири. Забудовнику це дозволяє ефективно використовувати виділену площу та швидко розпродати всі квартири. Завдяки низькій вартості з продажу однієї традиційної квартири можна купити кілька смарт-квартир. Це абсолютно законний вид житла, при зведенні якого забудовник повинен виконувати певні умови. Інакше можуть виникнути проблеми з пропискою та комунальними послугами.

До очевидних переваг покупки квартир зменшеною площі можна віднести:

  1. низьку вартість;
  2. можливість економії на виплаті комунальних послуг;
  3. швидку окупність (в разі здачі квартири в оренду);
  4. функціональне використання простору;
  5. відсутність зайвих міжкімнатних перегородок у квартирі;
  6. економію коштів на ремонті;
  7. відмінна альтернатива зніманню житла.

На первинному ринку запропоновані смарт-квартири з сучасним плануванням, новими інженерними та комунікаційними системами з дотриманням будівельних технологій. Більшість сучасних житлових комплексів мають власну внутрішню інфраструктуру. До того ж у нового житла немає проблем юридичного характеру пов'язаних з минулою історією квартири.

Якщо ви намагаєтеся знайти відповідне житло за прийнятною вартістю, то задумайтеся над тим щоб купити смарт-квартиру. А допоможе вам в пошуку інтернет. Це корисний та зручний спосіб пошуку будь якої інформації.

Недоліки смарт-житла

По при велику кількість очевидних переваг, у даного виду житла досі є противники. На їхню думку, головним недоліком смарт-квартир є висока ціна за квадратний метр. Якщо вона входить до розпорядження в будинку, який не відноситься до житлового фонду, то власнику необхідно оплачувати комунальні послуги за усередненим тарифом. До інших недоліків цього виду житла відносяться:

  1. необхідність виплачувати податок на землю;
  2. ризик «нарватися» на недобросовісних забудовників;
  3. невелика площа приміщень;
  4. велика кількість квартир на одному поверсі;
  5. швидке поширення побутових запахів по квартирі;
  6. відсутність можливості прописати більше однієї людини.

Кому підходять смарт-квартири?

Смарт-квартири – найбільш оптимальний варіант для тих, хто не хоче витрачати гроші на оренду квартири чи просто не потребує житла великої площі. Тому їх варто купувати таким категоріям осіб:

  1. студентам;
  2. людям, що присвячують багато часу своїй роботі;
  3. пенсіонерам;
  4. людям, які звикли жити на самоті.

Це відмінна альтернатива орендному житлу. Тут людина робить капіталовкладення, знаючи, що незабаром квартира стане її власністю. На це у неї йде набагато менше часу, ніж, якби вона отримала кредит на повноцінну однокімнатну квартиру.

Мікроквартири – не найкращий варіант проживання для сімей, які планують завести або вже мають дітей. Площа приміщення не розрахована на одночасне проживання більше двох осіб та дітей, тому, відповідно до Житлового кодексу країни, проживання в смарт-квартирі неповнолітніх неприпустимо.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь