Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні переваги клінкерної цегли

Технологія виробництва клінкерної цегли відома ще з Стародавнього Риму, але повсюдне її застосування у будівництві набуло поширення тільки в 20 столітті. Суміш тугоплавких глин пресується, і запікається в печі при температурі 1280-1300 С. Клінкерна цегла, в основному, застосовується в облицюванні будівель.

Переваги клінкерної технології

Завдяки технології виробництва, з цегли видаляються всі порожнечі, що надає їй максимальну міцність і високі експлуатаційні властивості. Зовнішній вигляд і колір не змінюються з роками, що дає можливість економити на зовнішніх оздоблювальних роботах. Придбати клінкерну цеглу ви можете за даним посиланням вже зараз.

Високий рівень вологопоглинання дозволяє їй легко чинити опір агресивному зовнішньому середовищу, а морозостійкість клінкерної цегли дає можливість застосовувати її в будівництві в будь-якому регіоні. Жодна інша фасадна цегла не зрівняється з клінкерною щодо захисту від зовнішніх шкідливих впливів.

Клінкерна цегла в Україні є найпоширенішим фасадним обробним матеріалом. Багато офісних будівель і торгових центрів оброблені цією цеглою. А порівняно недорога вартість дала їй широке поширення і в приватному, малоповерховому будівництві.

Основними перевагами клінкерної цегли є:

  1. висока зносостійкість і опір до старіння;
  2. хороша опірність від кислот і лугів;
  3. відмінні показники міцності, морозостійкості і поглинання вологи;
  4. екологічна чистота і різноманіття кольорів.

До речі, про кольори. Вони залежать від унікального родовища глини, з якої виготовили клінкерну цеглу, а також, від композиційного складу, застосовуваного технологами на виробництві.

Відмінність клінкерної цегли від фасадної

Головним чином, відмінність полягає у кладці. Вона не має висолів, що дозволяє їй не руйнуватися в період зміни пори року. Саме тоді спостерігаються найвищі навантаження на будівельні матеріали,через перепади вологості і температури.

Ну, і природно - довговічність, про яку вже було сказано вище. На клінкерну цеглу в Україні дається гарантія не менше 100 років з моменту спорудження будівлі. Єдина умова - дотримання рекомендацій виробника.

Вартість клінкерної цегли

Завдяки малій собівартості при виробництві, клінкерна цегла є найбільш доступним будівельним матеріалом подібного роду. А значить, застосування її у будівництві і обробці істотно зменшує фінансові витрати. А високі експлуатаційні показники і чудовий зовнішній вигляд, незмінний з роками, дають ще більше економії. Адже фасад з клінкерної цегли не потребує ніякого догляду, або ремонту. При цьому, клінкер дуже слабо схильний до забруднень, що надає йому ще більшу привабливість за всіма показниками.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь