Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Тканина акрил: особливості

Сучасні тканини вражають своєю різноманітністю і дозволяють моделювати найнеймовірніші речі. Наприклад, далеко не всі знають, що таке тканина акрил. Це штучна тканина, яка володіє хорошими експлуатаційними характеристиками і виготовляється за певною технологією.

Акрилове полотно роблять з природного газу. Воно володіє легкістю, світлостійкістю і одночасно міцністю. Штучне волокно цієї тканини безперервне, завдяки особливій структурі поверхня матеріалу гладка, а малюнок - не розмивається. Синтетичні волокна розрізаються на невеликі шматочки - штапелі. Штапельна пряжа схожа на шерсть, тому вироби з неї іноді називають вовняними.

Характеристики тканини

Модниці віддають перевагу обновкам з цього матеріалу, так як знають, що таке акрил і якими перевагами володіє дана тканина.

Вироби не мнуться, що дозволяє надягати їх в дорогу або на відповідальні заходи. В цьому випадку можна не переживати, що зовнішній вигляд через деякий час стане неохайним. На вечірках можна розслабитися і не думати про те, чи не пом'ялася спідниця або сукня.

Акрилові речі приємні на дотик, вони м'які і ніжні. При необхідності вироби можна чистити побутовими засобами, так як тканина не псується від впливу хімічних речовин.

Верхній одяг з акрилу дуже практичний і зручний, так як матеріал практично не вбирає вологу. При несприятливих погодних умовах така куртка або пальто будуть незамінними. Ще однією перевагою акрилових речей є те, що вони швидко сохнуть. Придбати тканину акрил для верхнього одягу ви можете тут http://opt.textileplaza.com.ua/akril-34/ за приємною ціною.

Якщо хочеться оновити одяг, можна пофарбувати його або зробити фотодрук. Цей матеріал відмінно підходить для створення ефекту мерехтіння.

Недоліки акрилової тканини

Вибираючи одяг, корисно буде дізнатися про слабкі місця цього матеріалу. Їх небагато, але вони досить істотні:

  1. Тканина не пропускає повітря, тому створюється ефект духоти.
  2. При неакуратному пранні речі можуть втратити первинний зовнішній вигляд і розтягнутися.
  3. Якщо в приміщенні сухе повітря, тканина починає електризуватися та «іскрити», а при тривалому носінні скочується.
  4. Матеріал легко вбирає жири, і відіпрати пляму досить складно. Тому варто стежити за тим, щоб не забруднити річ.

Знаючи, що таке акрил, виробники вважають за краще поєднувати його з іншими матеріалами. Добре, якщо вони будуть натуральними, тоді річ вийде високої якості.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь