Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги використання хвойних рослин при оформленні саду

При оформленні саду все частіше стали використовувати хвойні рослини, а окремі дизайнери, які спеціалізуються на створенні гарних ландшафтних композицій, вважають за краще використовувати тільки їх.

І це зрозуміло, тому що форми у хвойних чагарників і дерев досить чіткі і відмінно поєднуються з різноманітними садовими будівлями і аксесуарами. Хвойні дерева стануть відмінним доповненням в якому завгодно саду - перейшовши за посиланням ви можете купить хвойные растения за привабливими цінами.

Головною перевагою таких чагарників і дерев є презентабельність в будь-який час року. Всім нам доводилося спостерігати, як красиві рослини, які пишним цвітом радували наше око у весняно-літній період, восени і взимку виглядали непривабливо. А хвойні рослини здатні прикрашати своїм виглядом навколишній простір цілий рік.

Тим більше, зараз можна підібрати гарні хвойники малих розмірів, що зберегли всі властивості і форми справжніх хвойних рослин. Ландшафтники досить часто використовують в оформленні саду сланкі низькорослі рослини - наприклад, горизонтальний ялівець. Карликові хвойні рослини відмінно підходять для зонування ділянки, а також для створення огорожі з кущів, яка здатна перешкоджати проникненню пилу з боку проїжджої частини, а також ізолювати ділянку від вуличного шуму. Такі дерева дозволяють створити куточок, який відрізняється підвищеним комфортом і неймовірно красивий, призначений для відпочинку.

Різні карликові рослини - такі, як туї, сосни, а також кипариси можуть вирости лише триметровими, що дозволяє їх використовувати, як оригінальну прикрасу для саду. Підбираючи для свого саду такої породи рослини, потрібно обов'язково дізнаватися, до яких розмірів вони виростають. Не потрібно садити їх занадто близько до будинку - адже, наприклад, ялина виросте і перекриє потік світла до вас у кімнату або ж звузить прохід. Така обережність може допомогти в майбутньому запобігти необхідності знищити красиве і здорове дерево. Високими і масивними деревами краще прикрасити головну доріжку саду, а в його центрі розмістити композиції з дерев, які повільно ростуть.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь