Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Медична довідка для водія: що потрібно знати в 2018 році?

Медична довідка - необхідний документ для всіх водіїв. Її потрібно отримати, якщо ви вперше отримуєте права і записалися в автошколу, якщо вам потрібно поміняти водійське посвідчення. Крім того, доведеться сходити в медичний центр, якщо ви відновили права після позбавлення або отримали нову категорію. Таким чином, вас навіть до водіння не допустять, якщо ви не проходили медичне обстеження в цих випадках. 

Автомобіль - джерело підвищеної небезпеки, і допускати до водіння всіх підряд - це не тільки протизаконно, а й небезпечно для життя багатьох людей, які можуть стати на шляху такого неперевіреного водія.

Де отримати довідку?

Медичну довідку можна отримати як в державному, так і у приватному медичному закладі, який отримав ліцензію на надання подібних послуг - на медичну діяльність та проведення медичного обстеження водіїв. Без цього документа медичний центр працювати не може. Перед тим як йти на медкомісію, можете уточнити у адміністратора, чи є ліцензія. Без цього видана установою довідка буде недійсною, і у вас можуть з'явитися проблеми.

Яких лікарів проходити?

Мед справка гаи повинна бути підписана терапевтом, але після того, як ви отримаєте висновок вузькопрофільних фахівців. Без цього терапевт не може видати довідку. Якщо ви отримуєте права на легковий автомобіль, тоді вас повинні оглянути офтальмолог, невролог, нарколог, психіатр і на закінчення терапевт. При сумнівах щодо вашого здоров'я можуть направити на аналізи, щоб визначити, чи приймаєте ви наркотики та інші психотропні або заборонені речовини.

До речі, огляд наркологом-психіатром проводиться у спеціалізованих медичних закладах. Якщо у лікаря будуть сумніви у вашій дієздатності як водія, вас можуть відправити на додатковий психіатричний огляд лікарською медкомісією. Відмовитеся її пройти, довідку не отримаєте.

Якщо вам потрібні права на вантажівку або мікроавтобус, тоді до списку лікарів ще додасться отоларинголог. Також вам доведеться зробити електроенцефалограму, якщо направить невролог.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь