Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кому потрібна довідка з протитуберкульозного диспансеру?

В певних життєвих ситуаціях може знадобитися довідка з протитуберкульозного диспансеру. За її отриманням звертаються не тільки пацієнти, які перебувають на обліку, але також і здорові люди. Дана процедура досить проста, але слід заздалегідь дізнатися адресу диспансеру та документи, які потрібно надати фтизіатру.

Коли може знадобитися така довідка?

Існує думка, що дана справка из противотуберкулезного диспансера потрібна тільки хворим на туберкульоз. Але представникам деяких професій доводиться постійно проходити огляд і відвідувати цей заклад з метою отримати довідку з протитуберкульозного диспансеру. Для працевлаштування на посаду кухаря, вчителя, вихователя і медичного працівника необхідно в обов'язковому порядку надати даний документ. Отримати його можна в диспансері за місцем своєї прописки, надавши встановлений пакет документів і пройшовши спеціальне обстеження.

Також отримати довідку потрібно для оформлення водійських прав і дозволів на зброю, а також вагітним жінкам. Без цього документа неможливим є отримати місця в студентському гуртожитку, тому про його отримання слід заздалегідь потурбуватися кожному абітурієнту.

Не забудьте також про необхідність отримання довідки для дитини перед її надходженням в дитячий садок або школу, оскільки без цього документа її не приймуть на навчання.

Як отримати довідку з протитуберкульозного диспансеру?

Перед тим, як отримати довідку, вам потрібно буде пройти флюорографію і зробити пробу Манту, без результатів яких ви не зможете оформити її. Якщо після пройденого обстеження у вас не будуть виявлені патології, тоді ви зможете без труднощів в той же день отримати довідку. В іншому випадку вас поставлять на облік і при необхідності призначать спеціальне лікування.

Щоб прискорити процес, дотримуйтесь наступних рекомендацій:

  1. почніть підготовку заздалегідь;
  2. зробіть пробу Манту і флюорографію, а також отримайте виписку з довідки;
  3. дізнайтеся адресу диспансеру за місцем проживання та підіть туди раніше, оскільки в черзі ви можете провести не одну годину;
  4. надайте паспорт і результати пройдених обстежень фтизіатру і чекайте на довідку, яка буде готова через 3-5 днів.

Пам'ятайте, що термін дії довідки з тубдиспансеру складає 3 місяці, тому займатися її отриманням варто безпосередньо перед вступом до навчального закладу або оформленням на роботу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь