Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості та переваги використання брекет-систем для виправлення прикусу

Застосування тих чи інших видів брекет-систем дозволяє стоматологам якісно справлятися з проблемою викривлення зубів у пацієнтів. Причому домогтися успішного виправлення прикусу і отримати ідеальну посмішку можна навіть в тому випадку, якщо в дитинстві цьому дефекту не приділялося належної уваги.

Що являють собою сучасні брекети?

Брекет-системи використовуються в ортодонтії в якості пристроїв для вирівнювання зубів незнімного типу. Залежно від виду використовуваної системи встановлюватися вони можуть не тільки на зовнішню частину зубів, але і зсередини. Дозволяють ліквідувати дефекти прикусу різного ступеня складності у відносно короткий період.

Перш, ніж дізнаватися, скільки коштує встановити брекеты в СПб, зверніть увагу на той факт, що саме неправильний прикус служить ключовим показанням до їх установлення. Пристрої допомагають скорегувати положення зубів і отримати гарну посмішку.

Пам'ятайте, що, дефекти прикусу створюють не тільки косметичні незручності. Нерідко ця проблема прямо або побічно стає причиною:

  1. захворювань шлунково-кишкового тракту;
  2. появи проблем з диханням;
  3. порушення цілісності тканин ротової порожнини.

Складаються системи брекетів з особливих скоб або замків, що закріплюються на поверхні зуба, і дуги. Кріпляться скоби за допомогою особливого стоматологічного клею, який не шкодить емалі.

Дуга в системі досить міцна: легко тримає форму в період лікування, який може тривати 1-2 роки в залежності від початкової складності викривлення. За рахунок систематичного тиску на зуби і щелепи, пристрої допомагають зубам поступово змінити траєкторію росту і положення.

Переваги лікування за допомогою брекетів

Незважаючи на той факт, що на установку брекет-системи ціни досить високі, пацієнти нерідко вибирають цей спосіб лікування. Переваг у нього багато:

  1. Можливість усувати будь-які аномалії і дефекти прикусу, якими б складними вони не були спочатку.
  2. Ефективність лікування дистального прикусу.
  3. Повне усунення косметичного дефекту.
  4. Зручність носіння і відсутність необхідності постійно знімати систему в процесі лікування.

Однак є в цього методу ортодонтії свої специфічні особливості. Пам'ятайте, що брекети зажадають від вас більш уважного ставлення до гігієни ротової порожнини, оскільки буде утруднений сам процес чищення зубів. Лікар обов'язково розповість, які пристосування необхідно буде придбати для догляду за зубами.

Будьте готові до того, що протягом усього періоду виправлення прикусу, ваша усмішка буде видозмінена. Доведеться прийняти факт того, що система буде видна на зубах у процесі спілкування, сміху і не тільки. Спокійно поставтеся до того, що деякі люди мають упереджене ставлення до брекетів, постарайтеся не звертати на це увагу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь