Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ТОП-5 переваг перевірки контрагента

Ефективність роботи компанії залежить від того, наскільки часто вона приймає вдалі рішення. Перевірка контрагента в цьому відіграє провідну роль. Як її можна використовувати, щоб налаштувати свій бізнес на хвилю успіху?

Обгрунтовані рішення про співпрацю

Перше, для чого провідні компанії прагнуть використовувати перевірку конкурента, це для прийняття рішення: чи варто взагалі співпрацювати з ним. За красивими фразами, яскравими презентаціями і переконливими даними статистик цілком можуть ховатися шахрайські схеми. Щоб не попастися їм на вудку, необхідно поглянути на партнера через призму офіційних джерел. Якщо вас цікавить перевірка контрагента, то радимо перейти на сайт ci.cbt.ua вже зараз.

Первинна перевірка включає в себе:

  1. дані про реєстрацію компанії в ЄДР;
  2. судові процеси;
  3. дані податкової служби.

Для пошуку інформації вам буде потрібно мати назву компанії або знайти прізвище, ім'ям та по батькові керівника. Це доступно як на сайті фіскальної служби, так і в бізнес-пошукових системах.

Угоди з перевіреними партнерами

Через якийсь час може знадобитися ще раз звернутися до підрядчика або клієнту. Однак покладатися лише на вдалий попередній досвід не слід. А раптом ваш контрагент вже змінив назву, його вже не знайти за адресою реєстрації і змінилися платіжні реквізити? І це в кращому випадку. У гіршому: коли ваш договір про співпрацю ще триває, а ви раптом дізнаєтеся про банкрутство партнера або початок ліквідаційного процесу його компанії. Щоб уникнути такого повороту подій, важливо тримати руку на пульсі і не нехтувати перевірками навіть хороших знайомих. Час від часу проводячи моніторинг юридичних осіб, не забувайте і про фізичні. Знайти інформацію про них так само не складе труднощів.

Безпека власної компанії

Безпека диктується не тільки співпрацею з «легальними» контрагентами, в результаті чого ви знижуєте ризик бути обманутим і приймати гостей з податкової. Роль контрагента можна також приміряти і на своїй компанії. Тільки той керівник відчуває себе впевнено, який знає все про справи своєї організації. Якщо він час від часу відкриває податкову звітність і знає про всі суднові позови своєї компанії, за його спиною неможливо виконати ніякі афери.

Консолідація співробітників

Дані перевірки контрагентів необхідні не тільки для керівників, але і для співробітників, які працюють з документами партнерів: бухгалтерський, юридичний, економічний відділ. Керівник великої компанії фізично не може постійно відслідковувати ситуацію по кожному контрагенту і поширювати ці дані по всіх відділах. Ваша компанія буде набагато менше схильна до ризиків, якщо ваші співробітники знають, як дізнатися ІПН організації за назвою.

Розвідка конкурентів

Конкурентів можна так само перевіряти, як і будь-яких контрагентів вашої компанії. Відомості про їх зміни, кризи можна використовувати для стратегії власної організації. Це дасть можливість своєчасно замінити конкурента, який потрапив у скрутне становище, наприклад, з податковою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь