Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вакуумні насоси: принцип дії та основні види

Вакуумний насос є пристосуванням, головне призначення якого - відкачка повітряних мас, газів, а також сумішей парів і газів в умовах замкнутого простору для того, щоб підтримувати оптимальний рівень тиску. Процедура сама по собі є досить хитромудрою, оскільки для того, щоб на найвищому рівні відкачати гази, потрібно попередньо створити значний вакуум.

Принцип функціонування вакуумних насосів є вкрай спірним моментом, справа в тому, що у кожного зразка агрегату є свої відмінні характеристики, а це означає, що вони сильно відрізняються один від одного.

На сьогоднішній день вакуумні насоси цілком заслужено називають універсальними агрегатами, що знайшли найширше застосування в медичній сфері, в хімічному секторі, промисловості, поліграфічній справі та аграрній галузі. За допомогою вакуумних насосів відбувається деаерація мінеральних вод та очищення овочів. Їм належить дуже важлива роль в процедурі упаковки продовольчих товарів і нехарчової продукції.

Варто зазначити, що нещодавно з'явився новий інтернет-магазин http://www.valueofficial.ru, де ви можете за демократичними цінами придбати вакуумні насоси та інші види вакуумного обладнання.

Фахівці виділяють кілька груп вакуумних насосів, різних за своїми технічним показникам:

• мембранно-поршневі агрегати;
• пластинчато-роторні зразки;
• водокільцеві вироби та інші.

Мембранно-поршневі установки вносять зміни в тиск газоподібних середовищ, створюють вакуум за допомогою пересування мембрани, яка відчуває вплив поршня. Їх рух відбувається за рахунок валу електричного двигуна. Основною перевагою цих агрегатів називають безшумний варіант функціонування.

У пластинчато-роторних моделях присутній ротор, який не може виконувати відкачку занадто швидко. Ось чому їх застосовують для компактних систем замкнутого типу.

Водокільцеве оснащення за своїм принципом роботи схоже на пластинчато-роторні вироби, однак воно працює в сфері вакууму великої глибини. Воно характеризується нехитрими конструкційними особливостями, успішно комбінуються з різноманітними середовищами, які перекачуються, але час від часу вимагає технічного обслуговування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь