Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ортопедичне взуття: чи потрібне воно і як вибрати?

Будь-яке взуття, а особливо ортопедичне покликане поліпшити комфорт при ходьбі, не допустити втому ніг, натертостей, деформацій стоп та інших неприємних наслідків. 

Критерії вибору дитячого взуття

На відміну від тих страшних туфель, які раніше носили бабусі, сучасні вироби зовні не відрізняються від звичайних черевичок, не кажучи вже про яскраве дитяче взуття. Взуття для профілактики купується для комфорту і безпеки дитячих ніжок, а вироби для лікування носять тільки за призначенням лікаря, в залежності від діагнозу і стадії деформації. Придбати ортопедичне взуття ви можете в інтернет-магазині https://svit-zdorovya.com/ru/ за приємною ціною.

Як виглядає профілактичне дитяче взуття:

  1. Закруглений широкий носок, щоб не травмувалися пальці;
  2. Високий задник, який не допускає зміщення ноги всередину, назовні;
  3. Надійні застібки;
  4. Невеликий каблучок;
  5. Натуральні дихаючі матеріали і м'який кант зверху, щоб не натерти шкіру малюка.

Навіщо потрібне взуття для профілактики деформації стоп, якщо можна придбати звичайні черевички? Цим питанням задаються багато необізнаних батьків. Такі вироби розроблені з урахуванням фізіології дитячих стоп, щоб сприяти їх правильному розвитку, виконані з натуральних матеріалів, а якість підтверджено відповідними сертифікатами.

Як вибрати взуття підкаже лікар, оскільки є стадії плоскостопості, при яких вкладаються індивідуальні устілки, а також спеціальна антиварусне взуття і взуття при клишоногості.

Правила носіння дитячого ортопедичного взуття

Часто батьки цікавляться як носити моделі для лікування різних захворювань стоп та їх попередження. Що стосується профілактичних виробів, то вони використовуються щодня, вдома, в дитячому садку замість кімнатного взуття. Режим і тривалість носіння лікувального взуття визначає лікар. Це залежить від ступеня і серйозності діагнозу, тому самолікування в цій справі є неприпустимим. Крім того, є моделі для діток з церебральним паралічем. Це окремі вироби для щільної фіксації ніжок і забезпечення їм кращої стабілізації.

Доросле взуття

Серед дорослих моделей пропонуються - домашні, спортивні, повсякденні, для діабетиків, медичні, а також післяопераційні. До медичного взуття пред'являються серйозні вимоги. Воно повинне бути безшумним, щоб не турбувати пацієнтів, неслизьким, дихаючим, так як в ньому медперсонал проводить весь робочий день. Спеціальні моделі для діабетиків виконуються з м'яких тканин, які не травмують шкіру.

Пропонується широкий вибір матеріалів - замша, шкіра, нубук, текстиль. Для підошви вибирають поліуретан, пробку, полімер, гуму.

Купувати ортопедичне взуття слід лише у спеціалізованих магазинах або салонах, де якість підтверджено сертифікатами і доведено множинними відгуками покупців.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь