Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Реєстрація права власності на квартиру у новобудові

Стали володарем квартири в новому будинку і не знаєте, куди слід звертатися, щоб оформити свої права за законом? В цьому випадку перше, що необхідно знати, це те, що право власності на квартиру у новобудові на даний момент мають право реєструвати нотаріуси (як державні, так і приватні), а також реєстратори. Запобігаючи можливим питання, відразу слід застерегти, що ніякої різниці в тому, до кого Вам звертатися, в правовому аспекті немає. Різниця існує лише в часі, який Ви витратите на реєстрацію, а також в ціні цієї процедури.

Що стосується документів, які необхідні для реєстрації, то Вам знадобляться:

  1. договір інвестування або купівлі-продажу майнових прав;
  2. додаткові угоди до договору або договір про переуступку своїх прав, якщо такі були;
  3. акт прийому-передачі майнових прав;
  4. акт прийому-передачі квартири;
  5. технічний паспорт;
  6. витяг зі списку інвесторів;
  7. паспорт і ІПН власника.

Також знадобиться пакет документів від забудовника в разі, якщо таких немає в системній папці в реєстрі (акт готовності об'єкта до експлуатації, сертифікат, документи на земельну ділянку, розпорядження про присвоєння адреси і т. д.). Якщо вас цікавить оформлення і реєстрація прав власності на квартиру у новобудові, то радимо перейти сюди https://prof-bti.com/oformlenie-i-registracija-pravo-sobstvennosti-na-dom/ вже зараз.

Якщо Ви бажаєте доручити комусь зайнятися реєстрацією Ваших прав на нову квартиру, то Вам необхідно буде оформити також довіреність.

В цілому, процедура реєстрації права власності займає близько тижня, за умови, що у вас все в порядку з документами. Найчастішою причиною проблем з реєстрацією можна вважати розбіжність фактичної площі квартири, яка відображена в технічному паспорті і тієї площі, яка була вказана в акті прийому-передачі квартири. У цьому випадку можливим є судовий розгляд, у зв'язку з яким оформлення права власності затягнеться на тривалий час.

Саме тому для того, щоб бути впевненим у правильності зібраних Вами документів і в тому, що реєстратор не відмовить Вам в реалізації Вашого права на реєстрацію, найкраще довіритися кваліфікованим фахівцям, тим самим убезпечивши себе.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь