Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як прочистити труби від засмічення?

Всі рано чи пізно стикаються з таким жахливим явищем як засмічення труб. Побутові та відходи під час миття посуду, волосся, все це призводить до скупчення сміття в трубах.

Як наслідок вода стоїть, залишаючи без можливості нею користуватися. І все це в супроводі жахливого запаху. Поговоримо про те, як позбутися від цієї жахливої ​​напасті.

Існує безліч способів як можна прочистити каналізацію, але найбільш ефективними є представлені у цій статті.

Вантуз

Мабуть, найпопулярнішим засобом можна назвати вантуз. Не рідко його використовують в профілактичних цілях. Виглядає він як рукоятка з насадкою чашоподібної форми з гуми.

Використовувати його дуже просто. Зливний отвір закриваємо гумовою частиною. І поступальними рухами вгору-вниз, піднімаємо і опускаємо ручку.

Створюваний тиск повітря прочистить трубу. Перед початком роботи, ванну, або раковину наповніть невеликою кількістю води. Так само по завершенню, відкрийте воду сильніше, дайте їй остаточно прочистити каналізацію. Детальніше дізнавайтеся на сайті krot-servis.com.ua/news/kak-ochistit-zasor-samostoyatelno/.

Трос сантехнічний

Він являє собою дріт, або металевий трос, закручені в спіраль. З невеликим гачком (він не завжди є) біля основи з одного боку, і ручкою для роботи з іншого.

В отвір засміченої труби вставляємо трос, прокручуючи, проштовхуємо вглиб. Він або проб'є засмічення, або намотає його на себе, і його можна буде витягти.

Хімічні засоби

На ринку представлено безліч побутової хімії для боротьби із засміченнями в трубах. Вибираючи варіант в рідкому або порошкоподібному вигляді, уважно вивчіть етикетку.

Дотримуйтесь інструкцій і техніки безпеки. Такі засоби, найчастіше, шкідливі для організму людини.

Розбирання сифона

Якщо, на ділянці, де сталося засмічення є сифон, і є можливість до нього дістатися, то слід розібрати з'єднання, напевно засмічення саме там.

Сифон це збірний елемент, він розкручується, і чиститься. Перед початком роботи, необхідно підставити тазик або відро.

Розкручуючи його, застояна вода виллється назовні. Розібравши його необхідно ретельно прочистити і промити.

Народні засоби

Найдієвішим вважають оцет з содою. Робимо наступне: половину пачки соди висипаємо в отвір, де сталося засмічення. Вичікуємо хвилин 10, і відкриваємо теплу воду.

Або, засипаємо 5 столових ложок соди, і тут ж вливаємо півсклянки оцту. Щоб пішла хімічна реакція, потрібно прикрити отвір.

Через деякий час пустить великий напір гарячої води. Спосіб дуже ефективний, проте реакція соди і оцту може пошкодити труби.

Профілактика

Встановіть спеціальні заглушки, сіточки на Зливи в раковинах і у ванній. Вони не дадуть побутовим відходам проникнути в трубу.

Періодично заливайте миючими засобами зливні отвори. Вантуз так само можна використовувати в профілактичних цілях.

Прочистити засмічення можна різноманітними способами. Механічно або ж за допомогою хімії, позбавитися від нього можливо. Але краще уникати цього головного болю. Профілактичні чищення, ось запорука чистоти в трубах.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь