Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо будинок: здійснюємо мрії про заміське життя

Придбання заміської нерухомості – вигідні інвестиції, які допомагають втілити мрію багатьох українських сімей. Але щоб мрія не перетворилася в кошмар для майбутнього власника, важливо враховувати нюанси вибору надійної будови та особливості юридичного оформлення угоди. Купуючи приватне житлове будівництво важливо оцінити його технічні характеристики та наявність всіх необхідних комунікаційних систем. В іншому випадку покупця чекають непередбачені витрати на ремонт тріснутого фундаменту або дірявої покрівлі.

Підготовчий етап перед пошуком нерухомості

Вибирати будинок, краще ґрунтуючись на речах необхідних майбутнім мешканцям або про які вони мріють. Обов'язково враховуйте кількість житлових приміщень, благоустрій двору, близьке розташування об'єктів соціальної та побутової інфраструктури. З огляду на власні переваги простіше зосередитися на пошуку варіантів, що максимально задовольняють вимогам покупця. Це дозволить не витрачати додатковий час на вивчення будинків, які не відповідають вашим уявленням комфорту. Але не варто заганяти себе в жорсткі рамки, адже знайти ідеальне житло за доступною ціною вдається не кожному.

Перед початком активних пошуків приватної нерухомості, визначитеся з місцем її розташування. Кожній людині хочеться проживати поряд з місцем постійної роботи або загальноосвітніми установами куди ходять діти. Але поєднати всі блага цивілізації, спокій та самоту з природою досить складно. Намагаючись об'єднати всі вимоги в єдине ціле, можна ніколи не знайти будинок своєї мрії.

Серед основних критеріїв вибору місця розташування нерухомості, варто виділити:

  1. віддаленість від населеного пункту та місця роботи;
  2. наявність в пішому видаленні школи або дитячого садка;
  3. криміногенна обстановка району;
  4. шум та близькість великих автодоріг;
  5. екологічна ситуація;
  6. зручність транспортної розв'язки.

Сьогодні часний сектор Житомир на DOM.RIA допомагає підібрати будинок своєї мрії швидко, комфортна, недорого та безпечно. Тут зібрані перевірені будинки, стан яких панорамною камерою зафіксував інспектор, що особисто займався перевіркою нерухомості. Запущена по всій Україні програма перевірених оголошень, доповнена актуальною інформацією, дозволила DOM.RIA потрапити на перші позиції серед конкурентів у сфері нерухомості.

Що робити після вибору відповідного варіанту?

Після досить тривалих та виснажливих пошуків, здатних затягнутися на цілий рік, вам все одно вдасться вибрати будинок своєї мрії. Якщо ви впевнені, що він задовольнить вимоги всіх майбутніх мешканців, можна переходити до етапів переговорів та вивчення технічних особливостей будови. Але в першу чергу важливо прийти до спільного консенсусу в питанні ціни нерухомості. Для цього спробуйте зробити власну пропозицію, відштовхуючись від ціни запропонованої продавцем.

Відправною точкою вважається максимальна сума, що виділяється покупцем з сімейного бюджету. При цьому основною метою є зниження вартості наскільки це можливо, в конкретно взятій ситуації.

Попередньо вивчіть ціни на аналогічні варіанти, запропоновані на ринку, але пам'ятайте, що це не є єдиним значущим показником. З'ясуйте вартість нерухомості недавно проданої в цьому ж мікрорайоні. Якщо ціноутворення на аналогічні об'єкти знаходяться в межах вартості вподобаного вам варіанта, то ви вибрали правильний напрямок. Будь-які різкі відхилення від середнього значення свідчать або про проблеми з продаваним житлом, або про навмисне завищення вартості власником нерухомого майна.

Досконально оглядаємо будову

Докладне вивчення будівлі перед укладенням угоди не менш важливо, ніж перевірка правовстановлюючий документації на житло. Підсумкова вартість нерухомості часто залежить від результату вивчення технічного стану будівлі. Простіше кажучи в разі виявлення недоліків покупець має право просити знижку у власника житлоплощі.

Фахівці виділяють наступні важливі моменти, що заслуговують особливої ​​уваги при огляді будинку:

  1. Сліди затоплення підвалу. Зазвичай вони є ознакою тріщини в стінах або фундаменті, через які волога проникає в підвальне приміщення.
  2. Цілісність поперечних балок. Від цього залежить загальний стан покрівлі, а як наслідок необхідність додаткового ремонту.
  3. Стан каналізаційних та водопровідних труб. Будь-які ознаки корозії свідчать про недавні протікання рідини.
  4. Стан електропроводки. Важливо щоб мережа могла витримати навантаження всіх використовуваних мешканцями побутових приладів.

Обговоривши з продавцем всі виявлені проблеми та способи їх усунення можна прийти до справедливої ​​вартості житла. Далі залишиться оформити угоду в рамках чинного законодавства та насолоджуватися комфортом заміського життя.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь