Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати домашній кінотеатр?

Домашній кінотеатр - це комплекс обладнання, що відтворює відео- та аудіоконтент. Дозволяє домогтися високої якості звуку і зображення. Ви зможете дивитися фільми з відмінною якістю зображення і звуку. У вас буде створюватися враження, що ви перебуваєте в кінотеатрі. І все це, не виходячи з дому. Але для початку потрібно розібратися, які є домашні кінотеатри. Домашній кінотеатр - це не один пристрій, а ціла система для відтворення на високому рівні картинки та звуку. Але про все по порядку.

Домашній кінотеатр складається з таких пристроїв:

  1. програвач (плеєр) - відтворює відео і звук;
  2. AV-ресивер - перетворює цифровий сигнал в аналоговий для передачі його на акустику;
  3. багатоканальна акустична система з сабвуфером - відтворює аудіосигнал;
  4. РК-телевізор.

Варто зазначити, що  придбати домашні кінотеатри Sony ви можете за даним посиланням https://hires.com.ua/tv-and-videohome-theater/c149/ вже зараз.

Чутливість

Якщо у двох систем одне і те ж значення опору (імпеданс), то більшу гучність видасть більш чутлива з них.

З'єднання з програвачем

Провідне - надійне і дешеве.

Бездротове - дороге, але дроти не будуть плутатися.

AV-ресивер

Хорошим варіантом буде AV-ресивер, у якого даний параметр становить 256 кГц.

Розміщення колонок

Центральна колонка - важливо, щоб ця колонка перебувала ближче до телевізора. Ліворуч і праворуч встановіть фронтальні колонки. З боків від глядача варто розташувати тилові колонки.

Корисні додаткові функції, які можуть бути в домашньому кінотеатрі

Сучасні програвачі мають вбудовані FM- і AM-тюнери для прослуховування радіо, підтримку Wi-Fi, 3D і ще багато інших функцій. Потрібно звернути увагу на входи і виходи в плеєрі - як мінімум повинні бути відеовиходи, які присутні на вашому телевізорі.

Також зустрічаються плеєри з інтерфейсом SCART, через який передається звук і зображення. Аудіовиходи бувають аналогові і цифрові.

Хорошим поєднанням можуть бути телевізори та домашні кінотеатри від одного виробника.

У будь-якого формату акустики є своя сфера застосування. Так, припустимо, система 2.1 добре підійде для невеликої, можливо дитячої, кімнати. До вітальні підійде система 6.1, якщо її площа близько 30 м2.

Кілька слів про потужність колонок. Багато хто вважає, що чим вища потужність акустичної системи, тим вищої її гучність. На ділі це зовсім не так, головним фактором гучності колонок є чутливість.

Колонки можуть бути підлогові, настільні або настінні. Настінні - хороший варіант, якщо кімната маленька.

Комплект акустики для домашнього кінотеатру

Колонки можуть бути пасивними або активними. В активних є вбудований підсилювач. Бажано для коректного відтворення низьких частот, щоб в комплекті був сабвуфер.

Деякі моделі обладнані цифровими оптичними входами/виходами. Плюс такого інтерфейсу в тому, що по одному кабелю передається багатоканальний звук.

Саундбари є мультимедійними медіацентрами з широкою підтримкою форматів аудіо- і відео-контенту. Плюс саундбара - в його надзвичайно компактному розмірі, іноді в ньому навіть є не один сабвуфер, а відразу декілька, тому якість звуку відмінна. Чим потужніший саундбар, тим кращий звук. Є моделі, які управляються пультом, є ті, які можна налаштовувати смартфоном. З смартфона можна відтворювати потокове аудіо. Є моделі, які мають слоти для карт пам'яті різних форматів, є такі саундбари, які можна використовувати, як підставку під телевізор, економлячи простір.

Для домашнього кінотеатру з появою саундбарів абсолютно не потрібно багато місця. Акустика вимагала в перших моделях домашніх кінотеатрів, які з'явилися, найбільше простору. Існують і до цього дня системи з 6 колонками, які стоять окремо. Але поступово подібні громіздкі пристрої вже зникають з продажу.

Що стосується телевізора, то при діагоналі екрану менше 32 дюймів комфортний перегляд неможливий. Рекомендуємо брати настільки великий телевізор, наскільки дозволяє ваш бюджет.

Обов'язково варто врахувати, в якому приміщенні буде знаходитися ваш домашній кінотеатр, якою буде площа кімнати. І пам'ятайте - висока чутливість системи цілком здатна компенсувати нестачу потужності. Дуже потужний підсилювач здатний пошкодити чутливі динаміки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь