Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Методи використання безпілотників в сільському господарстві

Традиційно контроль стану посівних площ відбувається шляхом виїзду на поля. Такий підхід займає багато часу і не завжди може виявити всі проблемні ділянки. Країни з розвиненими технологіями використовують метод «точне землеробство».

Основна відмінність між двома цими підходами полягає в тому, що в другому варіанті для обробки і збору інформації використовуються інформаційні технології: квадрокоптер для сельского хозяйства і супутники. Розглянемо методи використання безпілотників в сільському господарстві докладніше.

Застосування безпілотників

Вартість послуг безпілотників нижча, ніж вартість роботи супутника. При цьому можливості використання значно ширші. Дрон виконує безліч функцій:

  1. контроль законності обробки ресурсів;
  2. аналіз ґрунту і планування згідно з результатами;
  3. контроль за станом землі (ерозії ґрунту, надлишок вологи, заболоченість або засихання);
  4. моніторинг заростання ділянок чагарниками або деревами;
  5. планування і складання 3D карт земельної ділянки;
  6. контроль за станом посівних площ;
  7. проведення опису земельних ділянок;
  8. визначення меж посівів;
  9. обробка ґрунту засобами від шкідників;
  10. посів зерна.

Переваги

Функції, що виконуються безпілотним апаратом, можуть залежати від його типу. Розрізняють коптерні і літакові типи дронів. Літакові вище піднімаються і швидше літають. А коптерні можуть зависати над потрібною ділянкою і детальніше обробляти інформацію.

Головним плюсом будь-якого дрона є, то що він відправляє отримані знімки в хмарне сховище. Звідки їх може використовувати спеціальна програма для аналізу зображень, яка самостійно визначить проблемні ділянки. Якщо користувач не довіряє автоматичному аналізу, то може самостійно стежити за ходом роботи в реальному часі.

При використанні безпілотника коптерного типу за день можна обробити від 500 до 1000 га території. Тому використовуючи дрон для посіву культур, можна за день обробити більше площ. Теж стосується обробки полів від шкідників. Використовувати безпілотники можна як в денний, так і нічний час доби. В нічний час доби використовується тепловізор, який допомагає виявити як людей, що проникають на територію, так і дрібних гризунів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь